Gabriel Grigore: PDL e o filială în genunchi în faţa lui Nichita şi a USL. Va obţine în alegeri atât cât i se va permite

«De azi PDL Iaşi este o filială în genunchi. În genunchi în faţa PSD, în genunchi în faţa lui Nichita, în genunchi în faţa USL în general, în genunchi în faţa celor care au dorit şi au reuşit să o aducă la falimentul financiar iar de astăzi şi la falimentul politic.

• Lucrurile nu au mers grozav nici până acum, iar o parte din vină pentru situaţia prezentă aparţine şi conducerii ce tocmai a fost înlocuită. Le reproşez celor care au condus până acum, compromisul. Compromisul de dragul unei utopice concordii. O concordie în care ar fi trebuit să se împace capra cu varza, hoţul cu cinstitul, trădătorul cu luptătorul, profitorul cu cel care crede sincer. Ori ce n-au înţeles sau poate au făcut-o prea târziu cei de până mai ieri a fost că un astfel de compromis nu poate şi nu trebuie făcut.

• Niciodată însă nu i s-ar fi putut reproşa fostei conduceri blatul, nu i s-ar fi putut reproşa lipsa de onestitate, nu i s-ar fi putut reproşa faptul că lasă deoparte interesele ieşenilor şi ale membrilor simpli şi cinstiţi din partid de dragul profitului propriei firme sau al mai ştiu eu cărui grup.

• Faptul că m-am dat la o parte în ultima vreme (de la alegerile din filială de anul trecut) rămânând în postura care mă onorează cel mai mult, aceea de simplu membru, a fost tocmai refuzul meu de a face acest gen de compromis.

• Ieri s-au ales apele într-un fel. De altfel îi spusesem unui important domn din conducerea centrală a partidului că lucrurile trebuie tranşate într-un fel sau altul, dar nu se mai poate continua ca până acum. Şi mă bucur că nu s-a mers pe o soluţie “călduţă”. E “ori, ori”. Cine vine acum şi promite că va realiza în filiala Iaşi a PDL concordia de care vorbeam mai sus, minte. Se minte şi pe el, îi minte şi pe membrii filialei şi îi minte şi pe ieşeni. În cel mai bun caz o poate mima, dar nu cred că poate păcăli pe cineva.

• E un moment al adevărului şi poate că e bine că e acum, deşi ar fi trebuit ca această clipă să fi venit mult mai devreme. Ar fi fost mult mai bine, în primul rând pentru ieşeni. Oricum, de astăzi, cred că PDL Iaşi va obţine la alegeri atât cât i se va permite, acolo unde i se va permite şi exact atât cât să se poată menţine în filială un status quo convenabil celor din USL şi sponsorilor lor.

• Oricum, în ce mă priveşte, de ceva sunt sigur: nici nu voi ceda şi nici nu voi îngenunchea».

SURSA: Blogul lui Gabriel Grigore, consilier local PDL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)