Movilă, acuzat că l-ar fi sunat pe fostul şef de la Rutieră pentru a-si salva un prieten

Se ridcă misterul audierii deputatului Petru Movilă la DNA. El s-a prezentat azi la prânz la sediul DNA din Iaşi, unde a fost audiat de procurorii anti-corupţie, pentru instigare la abuz în serviciu.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Movilă l-ar fi sunat în anul 2009 pe fostul şef al Poliţiei Rutiere ieşene Mihai Pintilei, intervenind în favoarea unui cunoscut, pentru a nu rămâne fără permis de conducere.

Maşina condusă de către persoana respectivă ar fi fost surprinsă în trafic, trecând pe culoarea roşie a semaforului.

Movilă a stat în sediul DNA timp de câteva zeci de minute, iar la ieşirea din clădire a declarat că se consideră nevinovat.

El a spus că este suspect că timp de trei ani nu a fost întrebat nimic pe această temă, dar în acelaşi timp nu crede că acest „episod” are legătură cu apropierea alegerilor parlamentare.

„Este vorba despre un telefon pe care l-aş fi dat acum trei ani, în favoarea unui participant la trafic. Nu-mi amintesc să fi dat acel telefon. Şi eu am avut permisul suspendat, am plătit şi amendă, pentru nereguli în trafic. Nu am dat declaraţii în timpul audierilor de la DNA. Mă consider nevinovat şi voi demonstra asta. Este suspect că totul se întâmplă acum, după ce timp de trei ani nu m-a întrebat nimeni nimic”, a spus deputatul PDL.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Movilă, acuzat că l-ar fi sunat pe fostul şef de la Rutieră pentru a-si salva un prieten”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)