A semănat vânt, culege furtună. Conferinţa de presă a lui Nichita boicotată azi de jurnalişti

Gest fără precedent la primăria ieşeană. Jurnaliştii acreditaţi pe administraţie au boicotat conferinţa de presă a primarului Gheorghe Nichita, protestând astfel faţă de lipsa de transparenţă a reprezentanţilor instituţiei.

Furia ziariştilor a pornit de la modul în care primăria comunică detaliile înaintea şedinţelor de Consiliu Local.

„Conferinţa de presă era programată la 13.30. Am decis cu toţii să rămânem în Biroul de Presă şi să nu mergem la conferinţă. S-au dus doar TVR-ul şi RealitateaTV. Cei de la Realitatea aveau de făcut un material pentru Bucureşti. În rest, am boicotat cu toţii”, a declarat unul dintre gazetarii acreditaţi pe primărie.

Nichita a coborât la conferinţa de presă, fără a şti ce-l aşteaptă, dar s-a întunecat la faţă când a văzut sala goală.

„E un comportament discreţionar. Îşi bat joc de noi. Proiectele pentru şedinţa CL sunt tinute secrete. Noi aflăm în ultimul moment ordinea de zi”, a spus un alt ziarist ieşean.

Nichita l-a întrebat pe Sebastian Buraga (purtătorul de cuvânt al instituţiei), unde sunt jurnaliştii, acesta explicându-i că ziariştii au rămas în Biroul de Presă.

De altfel, mare parte dintre jurnalişti îl acuză pe Buraga de comunicare tot mai proastă cu presa.

În condiţiile în care, cu mici excepţii, presa ieşeană îi este favorabilă lui Nichita, gestul ziariştilor de azi e un semnal că lucrurile nu merg deloc bine în relaţia cu mai-marii Palatului Roznovanu.

Administratie, Media

Comentarii

5 comentarii to “A semănat vânt, culege furtună. Conferinţa de presă a lui Nichita boicotată azi de jurnalişti”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)