De ce nu ies candidaţii USL Iaşi în dezbateri directe cu adversarii lor

USL tace mâlc. Candidaţii useliştii se plimbă prin colegii şi vin doar în emisiunile TV la care nu li se pun întrebări incomode. In primele doua saptamani de campanie, nici un candidat USL din Iaşi n-a ieşit în vreo dezbatere directă cu adversarii de la ARD sau PPDD. Teamă sau strategie? Mai degrabă este vorba de a doua variantă.

Decizia a fost luată de Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu, care se consideră câştigători în toate cele 17 colegii din judeţ. Gresit. Inclusiv din sondajele USL reiese ca exista un segment important de nehotarati. Alegatori care in ziua votului pot cobori rapid un candidat de la 54 la 47 la suta.

Lucrurile nu stau ca pe roze la USL. Atacul lui Adăscăliţei la Movilă cu bannerele tăiate la Ţibăneşti arată că nici măcar în judeţ, USL nu e sigur că va lua peste tot 50 la sută.

În municipiu, situaţia e şi mai încurcată.

Oricât de mult se bazează pe votul politic, Emacu, Doboş, Crăciunescu etc. nu se pot compara ca anvergură cu Nichita şi Adomniţei, locomotivele USL din 10 iunie.

La locale, USL a luat aproximativ 60 la sută pe municipiu. Din iunie incoace s-au petrecut însă multe. USL are deja şase luni de guvernare plus eşecul cu suspendarea lui Traian Băsescu.

Dacă se bazează exclusiv pe valul USL din vară, candidaţii PSD şi PNL ar putea avea o mare surpriză. Uitaţi-vă la colegiile în care ARD şi PPDD chiar îşi fac campanie şi veţi descoperi singuri zonele problemă pentru USL.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)