Pentru Nichita nu e important că PSD Iaşi nu are ministru în cabinetul Ponta. Liberalii vor avea se pare două ministere

Şeful PSD Iaşi face parte din echipa de negociere a guvernului Ponta2. Interesant, social-democraţii ieşeni nu vor avea nici un ministru în noul cabinet, în timp ce liberalii din Podu Roş vor avea se pare 2 portofolii.

„Nu asta e problema, pe cine voi sprijini de la Iaşi. Pentru mine problema este că am prim-ministru foarte important şi că vice prim-ministru este Liviu Dragnea pe administraţie şi pe dezvoltarea regională. Eu sprijin această negociere ca acest Guvern să aibă profesionişti şi să aibă ministerele adecvate”, a spus Gheorghe Nichita.

Declaraţia a fost dată azi la prânz la primărie, după care Nichita a şi plecat înspre Bucureşti, pentru ultimele discuţii.

Cum s-a ajuns ca PSD Iaşi să nu aibă nici om în cabinetul Ponta2

Absenta unui ministru ieşean social-democrat arată lipsa unei strategii în cadrul filialei PSD. Organizaţia, fără îndoială una puternică, este la cheremul lui Nichita. Acesta nu are interes să promoveze un personaj cu anvergură, care să poată prelua oricând o funcţie guvernamentală.

Potrivit ultimelor negocieri, PNL Iaşi va avea doi miniştri, Relu Fenechiu la Transporturi şi Varujan Vosganian, la Ministerul Industriei şi Comerţului.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Pentru Nichita nu e important că PSD Iaşi nu are ministru în cabinetul Ponta. Liberalii vor avea se pare două ministere”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)