Relatare de la alegerile din PSD Iaşi de mâine

Gheorghe Nichita intră în sală. Sunt 700 de delegaţi prezenţi la şedinţa crucială pentru viitorul PSD Iaşi. Va fi reales, nu există alternativă. A existat un grup care ar fi dorit altceva, dar în PSD Iaşi curajul nu figurează în statut.

Nichita măsoară sala cu privirea. Frumoasă zi, în ciuda absenţei lui Ponta. Atmosfera e calmă, aşa cum şi-a dorit. Şi totuşi are emoţii. Dacă din 700 de membri, 351 îi spun nu? Palmele i se umezesc. Îndreaptă privirea către Mătăsaru. Pe Iacoban nu-l zăreşte din cauza lui Emacu. S-a mai liniştit puţin. E între ai lui. Delegaţii n-au motiv să nu-l voteze. Treisferturi dintre ei au primit funcţii. Plus că funcţionarul de la Garda de Mediu care a amendat primăria pentru sălbăticia cu teii nu este membru PSD.

Nu acum e hopul cel mare, ci la regionalizare. A schimbat câteva cuvinte cu Fenechiu la începutul şedinţei, dar nu i-a smuls promisiunea că în USL va fi ca la PSD Iaşi. Liberalii îl vor pe Adomniţei. Chirica se încruntă. Se gândeşte câteva secunde la licitaţia pierdută de Fenechiu. Va mai ajunge sau nu primar? Cât să mai stea în tensiune?

Discursurile social-democrate curg. Anghel Stanciu a dezmorţit sala, Emacu a adormit-o la loc. Victorel Lupu e propus numărul doi în organizaţie. Cineva din sală murmură. În gând, evident.

Se apropie momentul alegerii prezidentului de filială. Nu se mai fac buletine de vot. Ce rost are? Pădurile patriei trebuie protejate.

Când aude întrebarea cheie a zilei, Nichita este copleşit iar de emoţii. Emacu nu se mai interpune între Nichita şi Iacoban. E de bine. Cine-i pentru? Îi place pădurea de mâini din faţa ochilor. Unanimităţile nu se numără niciodată. Sala vibrează. Îmbrăţişările curg. Urmează petrecerea de după. Şampanie şi trandafiri. Doar răspunsul lui Fenechiu întârzie. Păcat, pleca şi Chirica acasă fericit!

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Relatare de la alegerile din PSD Iaşi de mâine”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)