Antonescu: «Dacă Ponta o desemnează pe Kovesi la DNA, ce facem, rupem USL? Poate e şi asta o variantă»

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în cazul în care premierul Victor Ponta o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, se pune întrebarea ce se întâmplă în continuare, adică dacă se rupe USL, el spunând că “poate e şi asta o variantă”, deşi are îndoieli.

El a subliniat că, dacă premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al Justiţiei, o propune pe Codruţa Kovesi pentru şefia DNA, “categoric acest lucru nu va fi susţinut de PNL, va fi în dezacord cu PNL”.

“Mai departe, ce să facem, să rupem USL? Poate e şi asta o variantă”, a continuat liderul PNL, adăugând însă că are îndoieli în această privinţă.

“Teama mea cea mai mare nu e nici măcar aceea că premierul Ponta o poate numi pe Kovesi, teama mea e că putem continua să o ducem aşa”, a mai spus Antonescu, susţinând că nu trebuie făcute compromisuri cu Traian Băsescu..

“Premierul a solicitat acest interimat şi mie îmi pare că, atâta vreme cât suntem în continuare în alianţă, cât susţinem acest guvern, nu-i putem refuza premierului acest drept (de desemnare a procurorilor – n.r.). Atunci ajungem de fapt la capătul poveştii, dacă premierul Ponta va face între propunerile sale propunerea Laura Codruţa Kovesi la DNA, categoric o pot spune şi în numele PNL – deşi nu am un act oficial, nu am făcut o şedinţă a forurilor politice, văd şi eu opiniile – categoric acest lucru nu va fi susţinut de PNL, va fi în dezacord cu PNL”, a afirmat Antonescu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)