PER Iaşi: Suntem solidari cu foştii angajaţi CET, intimidaţi şi amendaţi pentru tupeul de a scanda lozinci împotriva primarului Nichita

„Partidul Ecologist Român ia atitudine împotriva manifestărilor de tip dictatorial venite din partea autorităţilor locale. Ecologiştii ieşeni susţin libertatea de exprimare a cetăţenilor, inclusiv dreptul acestora de a protesta împotriva unor măsuri care au un impact negativ asupra vieţii lor”, se arată într-un comunicat al PER Iaşi.

Liderul filialei ieşene a ecologiştilor Constantin Pâslaru a declarat că PER că este alături de Virgil Iordache şi de foştii angajaţi disponibilizaţi de la CET Iaşi, care „sunt intimidaţi şi amendaţi pentru că au avut tupeul să scandeze lozinci împotriva primarului Gheorghe Nichita şi a guvernării Ponta”.

Virgil Iordache, fost angajat al CET a intrat în greva foamei miercuri în faţa primăriei ieşene, pe motiv că a fost amendat de cinci ori de poliţiştii locali, după ce a participat la mai multe proteste împotriva municipalităţii. Amenzile date acestuia depăşesc în total suma de 4.000 de lei.

„Nu ni s-a rezolvat problema salariilor compensatorii, dar în schimb suntem amendaţi. Numai eu am primit cinci amenzi în valoare de peste patru mii de lei. Primarul Gheorghe Nichita crede că dacă ne va teroriza, nu o să ne mai spunem păsurile. Voi sta în greva foamei până când Nichita îmi va plăti toate amenzile date pe nedrept”, a precizat fostul angajat al CET Iaşi.

Totodată, bărbatul reclamă falimentarea regiilor autonome din subordinea primăriei ieşene, precum şi refuzul municipalităţii de a autoriza protestele foştilor angajaţi ai centralei ieşene.

Ultima amendă încasată de Virgil Iordache, în valoare de 1.000 de lei, a fost dată pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, la conferinţa judeţeană a PSD Iaşi, eveniment desfăşurat pe 30 martie.

În ziua respectivă, aproximativ 50 de foşti angajaţi ai CET, printre care şi Virgil Iordache, s-au adunat în faţa clădirii unde avea loc reuniunea PSD, scandând „Jos mafia”, „Ruşine, ruşine” şi „Jos Nichita”.
rimarul PSD Gheorghe Nichita a intrat în clădire însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, fără însă a sta de vorbă cu protestatarii.

Ulterior, Gheorghe Nichita i-a acuzat pe foştii angajaţi de la CET că sunt manipulaţi politic şi a explicat că aceştia au primit o parte din bani.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)