După ce a distrus bulevardul Ştefan cel Mare, primăria pregăteşte proiectul parcării subterane de la Teatru. Vor putea fi salvaţi platanii dinspre I.C Brătianu?

Primăria a finalizat documentaţia pentru modernizarea parcului de la Teatrul Naţional şi construcţia parcării subterane din faţa monumentului, scrie Ziarul de Iaşi.

Investiţia se ridică la suma de 82,2 milioane de lei, adică 18,8 milioane de euro cu tot cu TVA, şi va fi implementată cu fonduri europene, abia după 2014.

Parcajul va avea o capacitate de 230 de locuri. Intrarea în parcarea subterană va fi făcută dinspre strada I.C. Brătianu şi Agatha Bârsescu, prin două rampe de acces de şase metri lăţime fiecare. Ieşirea se va face prin patru noduri de circulaţie verticale: două scări simple şi alte două scări şi ascensoare.

Primăria promite că aliniamentul de platani dinspre strada I.C. Brătianu nu va fi distrus. Totuşi, e greu de crezut că o astfel de lucrare se poate face fără a rade toţi copacii din fata Teatrului.

Administratie

Comentarii

2 comentarii to “După ce a distrus bulevardul Ştefan cel Mare, primăria pregăteşte proiectul parcării subterane de la Teatru. Vor putea fi salvaţi platanii dinspre I.C Brătianu?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)