Caramitru sprijină Iaşul pentru a deveni capitală culturală europeană. Gala Uniter va avea loc seara asta la Iaşi

Preşedintele UNITER, Ion Caramitru a declarat că sprijină candidatura Iaşului pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană în anul 2021.
El a precizat că ediţia a XXI-a a galei UNITER, care va avea loc în seara asta la Teatrul Naţional din Iaşi, reprezintă un pas important pentru viaţa culturală a oraşului.

„Ideea de a organiza la Iaşi gala UNITER s-a născut spontan şi este dorinţa mea de a propulsa Iaşul ca viitoare capitală europeană. Spun asta pentru că Iaşul merită cu prisosinţă acest titlu. Punând în balanţă motivele unui asemenea demers, ceea ce oferă Iaşul culturii româneşti şi universale este extraordinar de important”, a afirmat Ion Caramitru.

El a afirmat că până în 2021 este suficient timp pentru ca în Iaşi să se facă investiţii consistente.

„Pentru mine, Iaşul este al doilea oraş de suflet. Când am fost ministru al Culturii şi am demarat programul naţional de restaurare a monumentelor, 30 la sută din suma alocată s-a îndreptat către obiective importante din Iaşi.(…) Cu toate că şi Timişoara, respectiv Cluj-Napoca sunt candidate pentru titlul de capitală culturală europeană, eu mă declar susţinător al Iaşiului în această competiţie”, a declarat preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

La eveniment sunt aşteptate să participe câteva sute de personalităţi din ţară şi străinătate, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a precizat că instituţia pe care o conduce a alocat 180.000 de lei pentru ediţia din acest an a galei UNITER.

Până în prezent, galele UNITER s-au desfăşurat doar în Bucureşti, cu excepţia ediţiei din 2007, când evenimentul a avut loc la Sibiu, în anul în care acest oraş a fost desemnat capitală culturală europeană.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)