Ministrul Daniel Barbu, declaraţii în doi peri despre Iaşi-Capitală Culturală Europeană. Ce spunea acelaşi ministru la Timişoara, pe 16 martie

Venit la Iaşi, unde a asistat la Gala UNITER, ministrul Culturii Daniel Barbu a participat marţi dimineaţă la primărie, la dezbaterea organizată de ziarul Evenimentul, pe tema capitalei culturale europene.

Daniel Barbu a fost extrem de reţinut în discurs, spre deosebire de afirmaţiile tranşante făcute la Timişoara în luna martie, în favoarea oraşului bănăţean.

„Dincolo dacă reuşeşti să câştigi sau nu cursa, este o ocazie a Iaşului pentru mobilizarea energiilor. Cultura nu este un soi de ornament care se adaugă altor lucruri importante şi nu este ceva care se adaugă la sfârşit”, a spus ministrul Daniel Barbu.

El a precizat că este necesară o motivaţie a tuturor cetăţenilor Iaşului pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană, şi nu doar a instituţiilor.

„Proiectul nu trebuie să fie unul al primăriei, Consiliului Judeţean sau al unor instituţii de cultură, ci al cetăţenilor Iaşului. Cât mai mulţi oameni trebuie implicaţi în proiect”, a adăugat Daniel Barbu.

Ce spunea Daniel Barbu la Timişoara, pe 16 martie:

“Obiectivul pentru mine, personal, ca şi pentru prietenii mei din Timişoara, fie că îi servesc pe timişoreni la primărie, fie la Bucureşti în Parlament, interesul nostru este de a promova o cascadă de proiecte în următorii ani pentru a face de nerefuzat candidatura oraşului la statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Sigur, puteţi bănui că lobby-ul contează foarte mult, dar elementul, piatra de temelie, dosarul de candidatură trebuie să arate nu numai că oraşul e splendid ca sit, ci şi că este unic în Europa. Dumneavoastră ştiţi mai bine care sunt instituţiile Timişoarei, e vorba şi de instituţiile de cultură, de muzeele din Timişoara”, afirma atunci Daniel Barbu.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Ministrul Daniel Barbu, declaraţii în doi peri despre Iaşi-Capitală Culturală Europeană. Ce spunea acelaşi ministru la Timişoara, pe 16 martie”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)