Dispută Funeriu-Ivan pe tema rezultatelor excepţionale de la Evaluarea Naţională

Rezultatele de la EVALUAREA NAŢIONALĂ au determinat o dispută între consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, care spune că dacă subiectele au fost manipulate, atunci asistăm la o fraudă comandată politic, şi PSD, care susţine că fostul ministru “nu are niciun fel de ruşine pentru ceea ce face”.

Funeriu comentează, pe blog, rezultatele obţinute la examenele de la Evaluarea Naţională: “Toţi elevii care au luat note mari şi profesorii lor trebuie felicitaţi. Dacă rezultatele reflectă realitatea, atunci înseamnă că avem un salt spectaculos al rezultatelor. Ceea ce ar fi foarte bine. Dacă subiectele au fost manipulate astfel încât procentajele de reuşită să fie artificial de mari atunci ne aflăm în faţa unei fraude instituţionale comandată politic. Notele de la evaluarea naţională sunt luate în considerare pentru intrarea la liceu. Deci este vorba despre un concurs şi nu doar despre un simplu examen. Aşadar subiectele nu trebuie numai să verifice nivelul de cunoştinţe dar şi să stabilească o ierarhie”.

În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, afirmă că discuţiile declanşate în spaţiul public de fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu”, cu privire la gradul de promovabilitate la examenul de Evaluare Naţională denotă “rea-credinţă fără limite şi dorinţă de a manipula opinia publică”.

Detalii pe mediafax.ro

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Dispută Funeriu-Ivan pe tema rezultatelor excepţionale de la Evaluarea Naţională”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)