Nichita, prins în ofsaid chiar de şeful de partid. Ponta vrea regiunea Bucovina. Şeful PSD Iaşi critica zilele trecute avântul lui Flutur

Lovitură neaşteptată pentru Nichita venită chiar din partea camaradului său politic, Victor Ponta. Aflat la Suceava, premierul Victor Ponta a spus că ar merge pe varianta înfiinţării a 10-12 regiuni, considerând că 8 regiuni ar fi prea mari.

Mai mult, premierul se declară un susţinător al Bucovinei, lucru care nu este pe placul lui Nichita.

Vă daţi seama, dacă tot am copilărit în Bucovina eu sunt pentru. De fapt, ar fi frumoasă o microregiune europeană Bucovina, dacă tot se semnează acordul cu Ucraina în noiembrie, la Vilnius, poate că facem o microregiune europeană, Bucovina adevărată, întreagă”, a spus Ponta.

El a afirmat că în 2014, când se va discuta de regiuni, se va găsi soluţia cea mai sustenabilă şi se va decide şi oportunitatea înfiinţării a două regiuni în zona de Nord Est.

Ponta a precizat că formula a opt regiuni de dezvoltare nu e cea mai bună.

”Am tot analizat, dar nu ştiu să vă spun în acest moment dacă trebuie să fie 10 sau 12. Într-adevăr, cele opt, actuale, sunt mult prea mari. Judeţele sunt prea mici, însă cele opt regiuni sunt mult prea mari pentru standardele europene. Probabil că una din variante e de a avea 10-12, dar nu vreau să intru în detalii, pentru că imediat apar gelozii locale”.

ZILELE TRECUTE, NICHITA ÎL ACUZA PE FLUTUR CĂ VREA REGIONALIZARE PE CRITERII ISTORICE<

În urmă cu doar o săptămână, şeful PSD Iaşi Gheorghe Nichita susţinea că este periculos ca regionalizarea să se facă pe criterii istorice, pentru că asta înseamnă fărâmiţarea României. Nichita adăuga că nu este de acord cu înfiinţarea regiunii Bucovina, temă invocată de liderii politici suceveni.

Potrivit lui Nichita, Iaşul este cel mai dezvoltat judeţ din punct de vedere economic din Moldova, fiind principala destinaţie a fondurilor derulate de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

„Domnul Flutur (Gheorghe Flutur, liderul PDL Suceava – n.r.) are ambiţii personale. Vrea să fie o imagine populistă în zona respectivă şi să câştige terenul pierdut. A pune factorul istoric înaintea factorului economic înseamnă să deschidem o cutie a pandorei şi să nu ne gândim la unitatea României. Dacă mergem pe provinciile istorice, nu înseamnă că facem o regionalizare, ci o fărâmiţare a României. Cred că cel mai periculos subiect este să faci regiuni pe criterii istorice. Îl avem pe domnul Flutur şi avem Ţinutul Secuiesc“, a declarat Gheorghe Nichita.

Recent, toate partidele din Suceava, inclusiv PSD, au semnat o declaraţie pentru susţinerea regiunii Bucovina. Mai mult, şeful CJ Suceava Cătălin Nechifor (lider local PSD) l-a desemnat pe Flutur să facă lobby în Parlament.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)