Patrioţii de paie ai Iaşului: Liderii ieşeni ai USL nu suflă o vorbă după ce Ponta a pomenit la Suceava despre regiunea Bucovina

USL iubeşte Suceava, după cum inspirat titrează jurnaliştii de la Ziarul de Iaşi. Victor Ponta declara sâmbătă că dacă tot a copilărit în zona Sucevei, este de acord cu înfiinţarea regiunii Bucovina.
Totodată, premierul spune că cele 8 regiuni ar fi prea mari şi că mai nimerit ar fi 10 sau 12 regiuni. Asta înseamnă că Iaşul ar pierde Suceava şi Botoşaniul, care ar forma o regiune separată.

Săptămâna trecută, şeful PSD Iaşi Gheorghe Nichita se arăta extrem de vehement cu cei care vorbeau despre regiunea Bucovina, neştiind probabil ce avea să susţină însuşi premierul. Nichita afirma că regionalizarea nu trebuie să se facă pe criterii istorice, ci trebuie ţinut de criteriul economic.

După declaraţia de zilele trecute a premierului, Gheorghe Nichita n-a mai suflat o vorbă. Nici n-o va face, pentru a nu-şi deranja şeful de partid. Aceeaşi tăcere vine şi din partea liberalilor ieşeni, care par preocupaţi de cu totul alte probleme.

La câteva luni după ce premierul a spus că nu dă un leu pentru aeroport, Iaşul mai încasează o lovitură. Regiunea de nord-est fără Bucovina ar semăna cu pietonalul fără tei.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)