Movilă critică lipsa de reacţie a useliştilor ieşeni după afirmaţia lui Ponta cu înfiinţarea regiunii Bucovina

„N-am văzut nici un membru USL de la Iaşi să critice, să aplaude sau măcar să deschidă gura să comenteze acest subiect şi implicit declaraţiile premierului, care i-a găsit total nepregătiţi pe cei din teritoriu, fie că sunt membri PSD, PNL sau PC. USL se joacă de-a regionalizarea, de-a euroregiunile, se joacă cu reorganizatul ministerelor, speculează orgoliile politice şi se joacă cu mândria şi onoarea bucovinenilor şi a ieşenilor”, consideră Petru Movilă.

El crede că regionalizarea nu va prinde contur în viitorul apropiat, în condiţiile în care USL nu are un proiect concret pe această temă.

„Nu cred că USL va supune dezbaterii publice un proiect clar, concret şi coerent, iar faptul că Ponta şi-a anunţat preferinţa pentru o reorganizare cu 10 sau 12 regiuni, fără ca măcar responsabilii regionali din PSD să ştie acest lucru, arată că sunt probleme grave la acest capitol. Afirmaţia vine la ceva vreme după ce USL a anunţat că a bătut în cuie proiectul cu 8 regiuni. Asta arată că nu ştie stânga ce face dreapta, că nu este comunicare şi că membrii din teritoriu cât şi alegătorii nu sunt decât simple maşini de vot”, mai spune deputatul ieşean.

Ponta a declarat vineri la Suceava că agreează înfiinţarea regiunii Bucovina. Şeful PSD Iaşi Gheorghe Nichita spunea cu ceva timp în urmă că regionalizarea nu trebuie să se facă pe criterii istorice. După afirmaţia lui Ponta, Nichita n-a avut nici o reacţie.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)