Cristina Dobre (PDL) îi trimite o epistolă ministrului Sănătăţii: «De ce închideţi Institutul Cantacuzino? De ce urâţi Iaşul?»

«Domnule ministru al sănătății, de ce urâți Iașul? Ați ajuns la putere pe scaunul ministerial și cu voturile ieșenilor care au sperat că le va fi mai bine, dar în fapt au parte doar de deziluzii. Vă scriu în calitate de medic, în calitate de ieșean care iubește cu adevărat acest oraș. Cum puteți închide Insitutul Cantacuzino din Iași? Domnilor din USL, cum puteți susține că iubiți Iașul, când de fapt distrugeți tot ceea ce a creat acest oraș?

Credeam că e o glumă când am auzit că se desființează Institutul Cantacuzino, dar văd că am de-a face cu un adevăr sinistru. Institutul produce vaccinuri unice în România și chiar în Europa. Imunomodulatorii produși la Iași, precum Polidin, Orostim, IBC 10, Bronhodin, Aerodin, anatoxina tetanică și vaccinul polimicromian nu au echivalent în alte centre de profil din lume și vor dispărea pur și simplu de pe piață. Vaccinul tetanic de la Iași costă 2 lei, față de cel de import care costă 43 de lei.

De ce vă bateți joc de banii românilor, domnule ministru? Angajații institutului de la Iași sunt bine pregătiți, dar dumneavoastră îi trimiteți să îngroașe rândurile șomerilor.

Cea mai importantă resursă a României e resursa umană. Nu o disprețuiți! Știu că nu sunteți medic și cred că din această cauză nu puteți înțelege sistemul sanitar, dar în același timp știu că românii nu au nici o vină.

Vă cer redeschiderea Institutului Cantacuzino Iași! Ca medic, vă spun că faceți o mare greșeală. Ca ieșean, vă cer să opriți bătaia asta de joc! Dacă nu sunteți în stare, dați-vă demisia!»

SURSA: Comunicat de presa Cristina Dobre, vicepresedinte PDL

Politica, Sanatate

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)