Când se face unificarea dreptei? Predoiu la Iaşi: 19 la sută plus trei la sută pot să facă nu 22, ci 16

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat vineri după-amiază la Iaşi că trenul PDL nu poate fi oprit în prima haltă ca să discuţi de fuziune, pentru că pierzi timp în reconstrucţia partidului, adăugând că unificarea trebuie făcută doar după ce PDL va creşte.

Cătălin Predoiu a afirmat în cadrul dezbaterii de la Iaşi a celor trei candidaţi înscrişi în cursa internă pentru alegerile prezidenţiale, că în urmă cu câteva luni, PDL era la 14 la sută, iar acum a ajuns la 19 la sută, cu perspectiva de a creşte spre 25 la sută în preajma alegerilor europarlamentare.

„Unii cer să ne oprim acum din drum să facem fuziuni. Toate se fac la timpul lor. Trebuie să creştem, alţi colegi să crească, şi unificarea să se facă în cel mai bun moment. Ar fi o greşeală să oprim PDL din drum”, a declarat Predoiu, în faţa celor 200 de democrat-liberali, prezenţi la reuniune.

El a adăugat „că 19 la sută ale PDL plus trei la sută cât au alţii nu fac neapărat 22 la sută, ci pot să facă şi 16”.

„Am crescut în ultimele luni, pentru că am făcut opoziţie la USL. Dacă oprim acum ce am făcut în cinci luni şi facem fuziune, nu se va mai ocupa nimeni de construcţia PDL. Se va vorbi doar de cine vine şef. Trenul PDL are o anumită viteză. Nu-l opreşti în prima haltă ca să ataşezi ceva. Eventual opreşti într-o staţie mare, când poţi ataşa alte vagoane sau chiar o locomotivă”, a spus Cătălin Predoiu.

Un membru PDL din sală a replicat că dacă trenului PDL i se ataşează în spate o locomotivă, în cazul unei viteze mari, trenul deraiează.

„Deocamdată vedem că ceea ce vrem să ataşăm e un vagon de 3 la sută. Când va fi locomotivă ne va lua şi din mers”, a spus Cătălin Predoiu.

La rândul său, Gheorghe Falcă a afirmat că unificarea dreptei treabuie realizată în primăvară, în jurul partidului cel mai mare. El a adăugat că prima dată trebuie unificat partidul, apoi unificată şi dreapta, referindu-se la unele fricţiuni existente în cadrul PDL.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Când se face unificarea dreptei? Predoiu la Iaşi: 19 la sută plus trei la sută pot să facă nu 22, ci 16”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)