Cu cine se va alia PPDD la Iaşi: PSD sau PNL? Un document trimis de la centru pune filiala pe jar

Un document trimis de conducerea PPDD a ajuns în urmă cu zece zile la filiala ieşeană a partidului lui Dan Diaconescu, prin care organizaţiei locale i se cere un punct de vedere vizavi de posibilele alianţe la nivel local.
Este vorba de reconfigurări politice locale, pe fondul tensiunilor tot mai evidente din USL. PPDD are de ales: PSD sau PNL.

Biroul Permanent Judeţean al PPDD Iaşi s-a întrunit azi, dar nu s-a luat o decizie fermă, după cum susţine liderul organizaţiei Alin Aivănoaei. În plus, orice decizie luată la nivel local va trebui validată de conducerea naţională a partidului. PSD sau PNL? La Iaşi, în CL se vede deja o apropiere PSD-PPDD. La ultimele şedinţe de CL, şeful consilierilor PPDD Florin Boca a votat cot la cot cu PSD, prefaţând alianţa cu Nichita.

PSD are 13 consilieri locali şi mai are nevoie de un vot pentru a-şi asigura majoritatea simplă.

În PPDD Iaşi există însă contre serioase vizavi de atitudinea faţă de administraţia Nichita. Florin Boca joacă deja în echipa PSD, în timp ce ceilalţi doi consilieri, Anca Preda şi Vlad Nedelcu nu ezită să-l taxeze pe Nichita.

Cel mai probabil, PPDD va juca alături de PSD la Iaşi. Cum vor fi calmaţi Preda şi Nedelcu? Va fi invocată disciplina de partid, iar la un moment dat se poate forţa înlocuirea celor doi consilieri PPDD.

Se vorbeşte deja pe la colţuri că Florin Boca va fi viceprimar, în situaţia în care se va face alianţa PSD-PPDD.

La CJ, lucrurile sunt mult mai încurcate. PSD are 14 consilieri, PNL 10, PDL 7, PPDD 4, iar PC unul. Teoretic, PSD poate trimite PNL-ul în opoziţie, cele 19 voturi fiind asigurate cu PPDD şi PC.

Cristian Adomniţei îşi poate asigura însă liniştea printr-o majoritate PNL-PDL-PPDD. Va fi insa ciudat ca PPDD sa aleaga PSD in CL si PNL la CJ.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Cu cine se va alia PPDD la Iaşi: PSD sau PNL? Un document trimis de la centru pune filiala pe jar”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)