Ultima seară la FILIT. Dan Lungu: A ieşit fantastic. Adomniţei: Este o redescoperire a cărţii

Şeful CJ Cristian Adomniţei a declarat duminică seară la festivitatea de închidere FILIT că marele câştig al manifestării este prezenţa numeroasă a tinerilor la acţiunile programate în cele cinci zile ale festivalului.
Adomniţei a spus, la inchiderea FILIT, eveniment desfăşurat la Teatrul Naţional, că a trăit cinci zile de vis, fiind „răpit din cotidianul administrativ şi politic”.

„Am stat într-un colţ la evenimente şi am remarcat prezenţa multor tineri la evenimente. Au fost mai mulţi decât ne aşteptam. Este o redescoperire şi o celebrare a cărţii”, a spus Cristian Adomniţei.

La rândul său, managerul FILIT, scriitorul Dan Lungu a afirmat că totul a ieşit fantastic, remarcând totodată „un public extraordinar la toate evenimentele”.

„Am fost luat prin surprindere de ceea ce s-a întâmplat în cele cinci zile ale festivalului, iar eu sunt un om exigent”, a spus Dan Lungu.

Duminică seară, în cadrul ultimei seri a festivalului a fost acordat premiul liceenilor ieşeni pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2012, acesta revenind scriitoarei Daniela Zeca, pentru volumul „Omar cel orb”, publicat la editura Polirom.

Juriul a fost format din 20 de elevi de la liceele de elită, acţiunea desfăşurându-se cu sprijinul Inspectoratului şcolar Judeţean din Iaşi.

Aproximativ 12.000 de persoane au participat la cele aproape o sută de manifestări desfăşurate în cele cinci zile ale Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi.

Managerul FILIT Iaşi Dan Lungu susţine că un mare festival este cel la care nu îţi ajunge timpul să mergi la toate evenimentele cuprinse în program, în timp ce scriitorul Stelian Tănase a afirmat că punctul forte al festivalului ieşean l-a reprezentat publicul.

Scriitoarea de origine română Herta Müller, laureată a premiului Nobel pentru Literatură, n-a mai putut ajunge la festivalul de la Iaşi, ea suferind recent o intervenţie chirurgicală în Germania.

Scriitorul Dan Lungu a afirmat că Herta Müller va fi cu siguranţă prezentă la ediţia de anul viitor a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)