Dumitru Oprea: Guvernul dă bani pentru aeroportul Iaşi la fel ca pentru autostradă?

«Pornit cu un deosebit elan propagandistic, proiectul pentru aeroportul Iaşi este, deocamdată, finanţat doar din fondurile Consiliului Judeţean. Pentru alţi bani, este nevoie de aprobarea lui de către Autoritatea de Management din Ministerul Transporturilor. Ne putem bucura de faptul că aeroportul nostru este eligibil din perspectiva finanţării europene, numai că, pe suma rămasă disponibilă pentru modernizarea aeroporturilor, se bat trei mari oraşe, printre care şi Iaşul. Consiliul Judeţean trebuie să demareze cât mai repede procedurile, pentru că proiectul poate fi depus doar până pe 31 ianuarie 2014.

Astfel, deşi teoretic există perspectiva finanţării europene, apare marele semn de întrebare asupra susţinerii politice la Bucureşti. Dacă vedem ce s-a întâmplat până acum cu alte mari promisiuni ale USL, cum ar fi autostrada spre Târgu Mureş, precum şi angajamentele recente ale domnilor Antonescu şi Dragnea faţă de finanţarea aeroportului Cluj, nu sunt multe motive de optimism.

Mai mult, în vreme ce preşedinţii de CJ din alte judeţe se aliază pentru a spori presiunea pe guvern şi cer insistent fonduri pentru finalizarea unor investiţii majore din zona lor, la Iaşi e o linişte deplină. De aceea, ne întrebăm ce fac liderii USL ai judeţului, cei care se lăudau că vor bate cu pumnul în masă la Bucureşti pentru investiţii în Iaşi? Le e frică să-şi deranjeze superiorii sau ştiu şi ei că promisiunile pe care le-au făcut ieşenilor au fost păcăleli de campanie?»

SURSA: Blogul lui Dumitru Oprea, senator PDL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)