Dezvăluire interesantă a fostului deputat Păduraru: Când a căzut guvernul MRU, am fost sunat de Toader şi Anastase. Ni se spunea că nu e nevoie neapărat să fim la votul moţiunii USL

Fostul deputat PDL Nicuşor Păduraru face o dezvăluire interesantă pe Facebook, care arată că trecerea moţiunii de cenzură a USL împotriva guvernului MRU n-a fost întâmplătoare.

Ba mai mult, el arată cu degetul înspre PDL, partid care a trădat la votul din Parlament. Iată ce scrie Păduraru pe pagina sa de Facebook:

«De ce a cazut guvernul MRU? O intrebare care inca nu are raspunsuri clare, dar care ar merita sa fie analizata mai atent. Nu stiu clar cine a coordonat caderea, dar pot spune ca a fost o tradare exact din zona responsabila pentru a sustine propriul guvern: adica din zona PDL.

Greii din PDL au jucat o falsa sustinere, o spun pe fata si fara retineri. A fost un moment in care eram sunat personal, si eu si alti colegi, ori de Mircea Toader ori chiar de Roberta Anastase, pentru a ni se da de inteles ca nu e neaparat necesara prezenta la lucrarile plenului si nici la votul motiunii USL. Crearea unei stari de lehamite a fost premeditata, niciodata in asemenea situatii importante nu s-a pus problema sa nu ne intalnim efectiv si sa discutam abordarea politica. De multe ori, convocarile aveau chiar girul presedintelui Basescu.

De data aceea, strategie a fost una de totala absenta a coordonarii. Iar reactiile greilor vechi de prin PDL parea a fi mai degraba orientate spre a da o lectie lui MRU, cel care putea sa le zguduie serios scaunele in interiorul partidului daca ar fi dorit sa devina membru. Rigiditatea lui MRU era aruncata in tot felul de polemici sau argumente ale discutiilor politice din interiorul grupului parlamentar. Se crease chiar senzatia ca ar fi ostil solicitarilor partidului care ii asigura sustinerea politica. Un alt argument era ca intrarea USL la guvernare ajuta politic indirect, pentru ca ar urma sa se erodeze electoral, iar PDL si-ar reveni in scurt timp si ar avea rezultate in alegeri mai bune.

Acum pot spune ca a fost o dovada de prostie din partea fostilor mei colegi din PDL si ca nu cred ca sunt straini de gestionarea transferului guvernarii catre USL. Pot spune ca nici reactia presedintelui Basescu nu a fost foarte clara pentru noi, in alte situatii cand Boc era inghesuit de momente dificile, chiar el invita grupul parlamentar pentru discutii fata in fata.

Care e adevarul? Relatarile mele sunt exacte si tin de ceea ce am vazut cu ochii mei. E posibil sa fi fost mult mai multe explicatii, dar nimeni nu a pus cap la cap evenimentele pentru a nu fi neclare. Cert este ca MRU, dupa ce a pierdut calitatea de prim ministru, si-a facut propria constructie politica. Iar asta spune multe….»

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Dezvăluire interesantă a fostului deputat Păduraru: Când a căzut guvernul MRU, am fost sunat de Toader şi Anastase. Ni se spunea că nu e nevoie neapărat să fim la votul moţiunii USL”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)