Două minciuni ale guvernului PSD cu acciza pe benzină

1. Ni s-a spus că noua acciză se va duce exclusiv pentru construcţia de autostrăzi. Aiurea. Nimic nu garantează că aşa se va întâmpla. De altfel, zilele trecute ministra de la Finanţe, Ioana Petrescu recunoştea că banii vor merge şi la salarii şi pensii, unde gaura e direct proportionala cu scorul mare al PSD din sondaje. Cu alte cuvinte, guvernul nu reuşeşte să strângă bani la buget din colectarea taxelor şi impozitelor actuale şi preferă să ne ia direct din buzunar, prostindu-ne că face autostrăzi.

2. Nu e vorba doar de scumpirea benzinei. Vor creşte şi celelalte preţuri. Orice produs al cărui preţ creşte înseamnă un TVA mai mare. Cu alte cuvinte, PSD ne mai ia bani şi indirect, din majorarea preţurilor la orice produs sau serviciu. Exemplu: un produs se scumpeşte de la 56 la 60 de lei. TVA-ul încasat de stat este cu un leu mai mare, pentru că este vorba de 25 la sută din cei patru lei suplimentari.

CONCLUZIE: Guvernul a rămas fără bani şi loveşte în cei care oricum trag ca proştii în jug. Iar autostrăzile vor rămâne în continuare desenate doar pe hârtie.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)