Nichita îl regretă pe Fenechiu. De ce? În epoca Fenechiu, PNL Iaşi a fost mai tot timpul la remorca PSD

«Am vorbit cu Cristi Adomniţei şi ştiam că nu vom avea un parteneriat decât pe termen foarte scurt întrucât îi ştiu năzuinţele, îi ştiu frustrările. Se cunoaşte foarte clar lipsa domnului Fenechiu. Îl regretă toţi, că era un om cu care se putea vorbi şi înţelegea ce înseamnă politica, deşi, şi domnul Fenechiu, în 2004-2005 era la fel ca domnul Adomniţei. Probabil că tinereţea îţi dă aripi, dar nu e o virtute”, a declarat Gheorghe Nichita pentru stiripesurse.ro

De ce îl regretă de fapt Nichita pe Fenechiu?

1. În 2008, PNL l-a sprijinit pe Nichita la primărie în turul doi. Sprijinul a fost decisiv, Dumitru Oprea (PDL) pierzând competiţia, deşi se situase la doar câteva puncte în spatele lui Nichita în primul tur.

2. Cu Fenechiu şef la PNL Iaşi, Nichita n-a avut niciodată probleme în Consiliul Local. Nici un subiect incomod pentru primarul PSD n-a fost pus pe tapet in CL de liberalii lui Fenechiu.

3. Înţelegerea Nichita-Fenechiu nu viza doar politica, ci şi afacerile, firmele lui Fenechiu prosperând în ultimii ani.

4. PSD a triumfat de fiecare dată clar în municipiu. Fenechiu n-avea ambiţii în oraş, liberalii luând însă scoruri foarte bune în rural. De altfel, inclusiv Relu Fenechiu s-a refugiat într-un colegiu de deputat din afara municipiului. Cu Fenechiu la timona PNL Iaşi, Nichita ar fi avut linişte pe viaţă. Relaţia Fenechiu-Nichita n-ar fi fost deloc afectată după ruperea USL la centru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)