ANALIZA ALEGERILOR LA IAŞI. Impunerea unui vice PPDD la CJ n-a ajutat partidul. Oajdea aşteaptă clarificări la centru, în timp ce Blăjuţ aminteşte că filiala a picat în braţele ciocoilor

PPDD n-a trecut pragul electoral la nivel naţional, iar rezultatele au fost slabe pe linie. La Iaşi, conducerea judeţeană a PPDD se îmbată cu apă rece. Partidul a scos 4.19 la sută pe judeţ şi doar 3.05 pe municipiu. Şeful PPDD Iaşi Alin Aivănoaei dă vină pe filiala municipală, de parcă judeţul ar fi luat 10 la sută, iar organizaţia de Iaşi a stat în casă în ziua votului.

E adevărat că PPDD-ului îi lipseşte direcţia la centru, dar aceeaşi linie strâmbă o parcurge şi filiala ieşeană. Când spui că te baţi cu ciocoii şi faci alianţe cu ei, nu poţi spera să prosteşti alegătorii. O spune fostul deputat PPDD, Viorel Blăjuţ, în prezent independent.

„Cei din PPDD au eşuat în aceste alegeri dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că au trădat interesele alegătorilor care i-au votat cu doi ani în urmă. Au strigat că luptă împotriva ciocoilor, dar au făcut alianţe cu ciocoii. Au alungat din partid oamenii de valoare, oamenii care au muncit cu adevărat”, a spus deputatul Viorel Blăjuţ, imediat după anunţarea rezultatelor.

El a adăugat că nu mai ţin minciunile, manipulările şi fumigenele PPDD-ului.

Câte conferinţe de presă a făcut PPDD la Iaşi în campania electorală? Să admitem că Oajdea nu s-ar fi omorât prea tare în campanie, dar Aivănoaei prin ce s-a remarcat?

Rezultatul de la municipiu ar trebui citit şi ca o sancţiune a alegătorilor faţă de alianţa PSD-PPDD de la nivel local. De altfel, orice partid care s-a împrietenit cu PSD a suferit serios în alegerile următoare. Au păţit-o pe vremuri PSM, PDAR, PUNR sau chiar PRM.

S-a văzut la europene că impunerea lui Aivănoaei ca vice la CJ n-a ajutat formaţiunea. Cel puţin nu în municipiul Iaşi. N-a ajutat PPDD nici în judeţ, unde au existat doar câteva localităţi unde a fost scos un scor mulţumitor.

PPDD are nevoie urgentă de o clarificare. La centru, apoi şi la nivel local.

Deputatul de Dacia, Daniel Oajdea recunoaşte că în aceste zile au loc discuţii la Bucureşti vizavi de ceea ce se va întâmpla cu partidul. În lipsa unei clarificări rapide, PPDD nu va mai însemna mare lucru la Iaşi. Iar în 2016, filiala ieşeană nu va mai avea nici ce negocia cu PSD-ul pe care azi îl ajută în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

Politica

Comentarii

4 comentarii to “ANALIZA ALEGERILOR LA IAŞI. Impunerea unui vice PPDD la CJ n-a ajutat partidul. Oajdea aşteaptă clarificări la centru, în timp ce Blăjuţ aminteşte că filiala a picat în braţele ciocoilor”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)