Nichita îşi roade acum unghiile că a tăiat teii în Iaşi. Umilinţa de aseară de la Balul de la Castel arată că tăvălugul nemulţumirii nu mai poate fi oprit

Primarul de Iaşi n-a crezut că se va ajunge aici. Oriunde iese în public, oamenii îi reproşează că a ciopârţit centrul Iaşului şi a transformat un bulevard celebru într-o mahala oarecare.

Tăierea teilor de pe Ştefan cel Mare îl va urmări pe Nichita câtă vreme va rămâne în primărie. Posibil ca acest episod să-i fie fatal, dacă Nichita va mai dori să candideze la primărie şi în 2016. Dacă actualul primar va simţi că va pierde, aproape sigur nu va mai candida peste doi ani, pentru că un eventual eşec îl va coborî câteva trepte în politica mare.

Ceea ce s-a petrecut aseară la Balul de la Castel nu este o surpriză. Rând pe rând, vedetele prezente la bal l-au luat în râs pe edilul ieşean, sala aplaudând şi strigând «bravo». De un an şi jumătate în oraş se tot vorbeşte despre prostia primăriei cu tăierea teilor. Doar Nichita, Chirica şi susţinătorii primăriei (inclusiv din presă) n-au sesizat că nu e vorba de o simplă eroare administrativă. Cand lovesti cu toporul (sau drujba!) simbolul Iaşului, nu te poti astepta ca un oras intreg sa taca.

O umilinţă mai mare, precum cea trăită aseară la Balul de la Castel, nici că se poate pentru primarul Iaşului. Nichita plăteşte îngâmfării sale, pentru că nu poţi guverna pe principiul «Oraşul sunt eu». Dacă nu va recunoaşte că a greşit şi nu va decide să replanteze tei pe pietonal, Gheorghe Nichita va ieşi din politică mai devreme decât îşi închipuie.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Nichita îşi roade acum unghiile că a tăiat teii în Iaşi. Umilinţa de aseară de la Balul de la Castel arată că tăvălugul nemulţumirii nu mai poate fi oprit”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)