MRU la Iaşi: Începând de azi am intrat în campania prezidenţială. Un tandem Ungureanu-Diaconescu sună bine, dar nu exclud nici Ungureanu-Iohannis

In loc sa se limpezeasca, apele din zona dreptei mai tare se tulbura. Liderul Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu susţine că începând de joi a intrat în campania prezidenţială, el afirmând că „un tandem Ungureanu-Cristian Diaconescu sună bine”, deşi nu exclude nici varianta Ungureanu-Iohannis.
Mihai Răzvan Ungureanu a declarat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că nu a renunţat la candidatura pentru prezidenţiale şi că a intrat deja în campania electorală.

„Candidatura mea la prezidenţiale rămâne în picioare, este foarte fermă. Începând de azi sunt în campania pentru prezidenţiale”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a precizat că priveşte cu interes congresul PMP, programat sâmbătă, adăugând că nu exclude un tandem cu Cristian Diaconescu.

„Un tandem Ungureanu-Diaconescu sună bine. Cum sună bine şi un Papahagi în fruntea PMP. Nu scot afară nici tandemul Ungureanu-Iohannis”, a afirmat liderul Forţei Civice.

Ungureanu consideră că fuziunea PNL-PDL nu e suficientă pentru victoria dreptei la prezidenţiale, întrucât un preşedinte nu poate fi dat doar de două partide mari, varianta sa fiind realizarea unei uniuni a tuturor partidelor de dreapta.

„Coagularea nu se face dintr-un punct, trebuie generozitate şi relaxare politică. O uniune a forţelor de dreapta o vedem mult mai bine. Nu există vot de dreapta care să fie aruncat la coş”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

ATAC LA IOHANNIS

El a afirmat că PNL şi PDL au luat împreună la alegerile europarlamentare 27 la sută şi că până la 37 la sută, cât a obţinut PSD, îţi mai trebuie zece procente.

„Cele zece puncte se pot lua de la Forţa Civică, PMP sau independenţi. Succesul în toamnă nu poate fi dat doar de două partide mari. Salutăm intenţia de fuziune PNL-PDL, dar când trasezi graniţe faţă de alte partide faci paşi greşiţi. Trebuie mult tact şi viziune”, a apreciat Ungureanu.

El a adăugat că au apărut „declaraţii ciudate şi stranii” din zona PNL-PDL şi că aşteaptă unele explicaţii.
„Iohannis spunea recent, erijându-se în şef informal PNL-PDL că fuziunea cu alte partide s-ar putea face după prezidenţiale. Nu ştiu dacă a avut mandat PNL. Îl rog să tratăm cu calm toate sensibilităţile din zona de dreapta. Există tentaţia celui care vine de la primăria Sibiu să creadă că lumea cade la picioare imediat. Nu e chiar aşa”, a afirmat Ungureanu.

El a adăugat că este riscant să porneşti la o fuziune creând ziduri faţă de celelalte partide.

Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că la sfârşitul acestei săptămâni, Colegiul Director al Forţei Civice se va întruni la Predeal, unde vor fi discutate opţiunile de viitor ale partidului.

„Luăm în calcul toate opţiunile”, a spus Ungureanu.

Uncategorized

Comentarii

6 comentarii to “MRU la Iaşi: Începând de azi am intrat în campania prezidenţială. Un tandem Ungureanu-Diaconescu sună bine, dar nu exclud nici Ungureanu-Iohannis”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)