De ce e Nichita îngândurat în privinţa viitorului său în PSD. Merge cu Dragnea sau cu Sova?

Se ascut săbiile în PSD. La centru, nu la Iaşi, unde Nichita domină o filială plină de ghiocei. Luni la Orăştie, într-o fostă bază militară, trupele social-democrate se retrag într-o şedinţă de taină. E vorba de Comitetul Executiv Naţional, reuniune care dă semnalul începerii bătăliei pentru supremaţia PSD.

E tot mai clar că Victor Ponta va candida la preşedinţie, iar în oricare dintre variante (victorie sau eşec), scaunul de lider al partidului va fi liber.

Dan Şova, un apropiat al lui Ponta şi-a dat demisia din guvern, pentru a se dedica bătăliei pentru prezidenţiale. E şi un semnal pentru Liviu Dragnea, omul nr 2 din PSD, că până în noiembrie, partidul e prioritatea, nu guvernarea.

În locul lui Şova a fost proptit un alt apropiat al taberei Ponta-Sîrbu, respectiv Ioan Rus.

Se încearcă izolarea lui Dragnea, cel care vizează şefia PSD. Bătălia nu se duce la suprafaţă, pentru că PSD nu are obiceiurile dreptei, unde totul se tranşează la televizor sau pe facebook.

N-o să-l vedeţi pe Dragnea ieşind la Antena3 să răcnească trădarea. Dar în interiorul PSD se va bate. Liviu Dragnea are de partea sa mare parte din baronii din teritoriu.

Ce va face Gheorghe Nichita? Şeful PSD Iaşi e bun amic cu Dragnea. Plus că nu l-a înghiţit niciodată pe Şova, cel despre care se vorbeşte că ar putea fi noul şef la PSD după prezidenţiale.

Politica

Comentarii

4 comentarii to “De ce e Nichita îngândurat în privinţa viitorului său în PSD. Merge cu Dragnea sau cu Sova?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)