Ghinionul lui Vosganian la congresul liberalilor. A fost primul sub lista celor 31 de vicepreşedinţi. Nu pleacă din partid

Liberalul Varujan Vosganian n-a fost ales vice PNL ieri la congres, situându-se primul sub lista celor 31 de vicepreşedinţi.

El are şi o explicaţie pentru eşecul său: liderii de filiale, mulţi dintre ei primari sau şefi de CJ-uri, au negociat între ei, garantând cu voturile din propriile filiale.

Vosganian consideră că deplasarea centrului de greutate al PNL către liderii locali le oferă acestora din urmă prestigiu politic în bătălia cu structurile PSD, dar şi în negocierile cu PDL.

„Dar are şi consecinţa negativă că, încetul cu încetul, PNL se depopulează de personalităţi cu largă popularitate şi care ar putea întări imaginea publică şi mesajul politic al PNL, mai ales către mediul urban şi către electoratul educat şi ceva mai înstărit, acolo unde PNL şi-a redus considerabil credibilitatea”, explică Varujan Vosganian.

Liberalul spune că nu are de gând să părăsească partidul.

„Voi fi, ca şi pană acum, un membru al familiei liberale, de dreapta, în lăuntrul PNL şi împreună cu oamenii cu care am dus – cu unii chiar de un sfert de veac – multe bătălii electorale. Parafrazand ce spunea Emil Cioran, PNL trebuie iubit mai ales atunci cand îi e greu”, spune Vosganian.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Ghinionul lui Vosganian la congresul liberalilor. A fost primul sub lista celor 31 de vicepreşedinţi. Nu pleacă din partid”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)