Opoziţia ieşeană ar trebui să forţeze o şedinţă extraordinară de consiliu pentru a cere replantarea teilor. Acum se va vedea cine e cu Nichita şi cine nu

PNL şi PDL au împreună 9 consilieri locali. Exact numărul de semnături necesare pentru a convoca o şedinţă extraordinară de CL. Liberalii au urnit proiectul cu replantarea teilor, dar nu vor avea singuri sorţi de izbândă. Sunt necesare şi semnăturile celor patru consilieri locali PDL.

E un test şi pentru conducerea PDL Iaşi. În mod sigur, Dumitru Oprea ar semna proiectul liberalilor, dar n-o poate face în locul celor patru reprezentanţi PDL din CL. Conducerea filialei poate însă lua decizia politică, eventual în BPJ, de a sprijini proiectul PNL.

Pe subiectul cu teii, consilierii PDL nu au loc de întors. Nici măcar acuzaţia că PNL a tăcut doi ani nu ţine. În momentul de faţă întrebarea e următoarea: «Vrem sau nu tei pe Ştefan cel Mare?».

Orice altă abordare arată interese ascunse. Când eşti cu adevărat partid de opoziţie te manifeşti ca atare. Iar subiectul cu teii este mana cereasca din acest punct de vedere.

Se va vedea clar cine caută motive să nu voteze proiectul şi cine face într-adevăr opoziţie în Iaşi.

Uncategorized

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)