Mâine expiră termenul dat de societatea civilă consilierilor locali ieşeni pentru a semna proiectul cu replantarea teilor. Dacă aleşii ieşeni n-o fac, vor trebui să se aştepte la o reacţie pe măsură

A mai rămas o zi până ce expiră termenul dat de grupul «Iaşul iubeşte teii» consilierilor locali. Societatea civilă din Iaşi cere insistent de câteva luni repararea unei greşeli majore pe Ştefan cel Mare. Replantarea teilor ar putea repara eroarea comisă de primăria Iaşi în februarie 2013. Atunci, zeci de tei de pe bulevardul central al Iaşului au fost puşi la pământ. O decizie proastă, luată peste noapte de Nichita şi Chirica.

Singura soluţie la încăpăţânarea primăriei rămâne o decizie în Consiliul Local. O hotărâre de consiliu ar îndrepta eroarea, iar discuţia s-ar încheia.

Nichita putea repara singur greşeala comisă anul trecut, dar nu vrea. El considera si acum că pietonalul arată minunat, deşi ieşenii văd cu ochi un deşert în centrul Iaşului.

«Iaşul iubeşte teii» a lansat în urmă cu mai bine de o săptămână un apel către consilierii locali să promoveze proiectul în CL.

Deocamdată, sunt 6 consilieri care susţin iniţiativa (cinci de la PNL şi unul de la PDL).

31 iulie, adică mâine, este data limită până la care cei de la «Iaşul iubeşte teii» aşteaptă un răspuns de la aleşii locali.

Tot mâine este programată o nouă şedinţă de CL. Consilierii au şansa să arate că le pasă de oraş şi că n-au ajuns în Consiliu doar pentru a-şi rezolva propriile interese.

În lipsa unui răspuns tranşant, toţi consilierii care bagă acum capul în nisip trebuie să se aştepte la o reacţie pe măsură din partea societăţii civile.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)