Două semne că se reia asaltul asupra copacilor marcaţi în Copou. Se pare că interesele sunt atât de mari, încât nimic nu va mai sta în calea drujbelor

În urmă cu ceva timp, 500 de arbori din Parcul Expoziţiei şi Parcul Copou au fost marcaţi pentru taiere. A ieşit cu scandal la vremea respectivă, primarul Nichita dând din colţ în colţ când era întrebat despre această decizie.

Se pare că „proiectul” n-a fost abandonat, iar presiunile pentru „aranjarea” terenului din Copou sunt mari de tot. Azi în Consiliul Local, Nichita a vrut să tranşeze subiectul cu teii de pe pietonal, însă în dezbaterea de la primărie pe acest subiect au fost strecurate două luari de pozitie interesante.

Consilierul PDL Constantin Leonte a spus că s-a plimbat de vreo două ori prin Parcul Expoziţiei şi a constatat că nu doar copacii marcaţi au o problemă, ci şi alţi arbori care sunt uscaţi. Cu alte cuvinte, în Copou ar trebui intrat zdravăn cu drujbele. Dacă luăm în considerare că Leonte s-a abţinut la votul pentru replantarea teilor pe pietonal (adică a jucat alături de PSD), e posibil a totul să fie parte a unei strategii pentru a duce la capăt planul retezării copacilor din Copou.

Viceprimarul Gabriel Surdu a mers chiar mai departe, îndemnând la curaj atunci când vine vorba de tăierile copacilor uscaţi în Iaşi.

Surdu spune că a constatat o frică a autorităţilor de a tăia arbori în oraş dupa scandalul cu pietonalul.

El a dat şi câteva exemple, pomenind de arbori care stau gata să cadă în zona Teatrului Naţional şi surpriză, în Parcul Expoziţiei.

Administratie

Comentarii

Un comentariu to “Două semne că se reia asaltul asupra copacilor marcaţi în Copou. Se pare că interesele sunt atât de mari, încât nimic nu va mai sta în calea drujbelor”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)