PNL Iaşi: «Prefectul nu cunoaşte reguli elementare de protocol. La depunerea de coroane de Ziua Armatei s-a aşezat înaintea militarilor»

«Sâmbătă, 25 octombrie, a avut loc la Iaşi, în Cimitirul Eternitatea, ceremonia dedicată Zilei Armatei României. Evenimentul s-a desfăşurat la „Monumentul Eroilor Români din cel de-al Doilea Război Mondial” şi au luat parte reprezentanţi ai autorităților publice locale şi militare. (…)

În momentul în care militarii au preluat coroana de flori din partea instituţiei prefectului, prefectul Dan CÂRLAN s-a aşezat înaintea acesteia şi a militarilor şi a aşteptat, demonstrând că nu cunoaşte sub nicio formă ceremonialul în asemenea situaţii. Subprefectul Bogdan ABĂLAŞI l-a atenţionat şi i-a reproşat că se stă în urma coroanei şi a militarilor şi nu înaintea acestora. Mai mult, prefectul CÂRLAN a uitat să menţioneze în discursul său pe ceilalţi militari care au plecat de la Iaşi şi care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţiuni, după 1990. În aceeaşi manieră sfidătoare, prefectul de Iaşi a fost singurul vorbitor civil care a venit îmbrăcat la o ceremonie de comemorare într-o haină de culoare maro.

„Este profund inacceptabil ca reprezentantul Guvernului să nu cunoască normele elementare de protocol. Prefectul Iaşului, dl. Dan Cârlan, s-a aşezat înaintea coroanei de flori pe care Instituţia Prefectului urma să o depună la monumentul închinat soldaţilor români care au căzut în luptă, în timpul celui de-al doilea război mondial. Lipsa de experienţă şi de educaţie nu pot fi, sub nicio formă, invocate drept scuze pentru indecenţa de a te plasa înaintea omagiului pe care ar trebui să îl aduci celor care şi-au dat viaţa pentru naţiune.

Este un gest sfidător, care arată dispreţul unor demnitari ai statului român faţă de ideea de ceremonial, de memoria înaintaşilor şi, în general, faţă de istorie.

Mai mult, pe lângă faptul că a venit îmbrăcat la o ceremonie de comemorare îmbrăcat într-o haină inadecvată, de culoare maro, prefectul a menţionat doar numele unui erou local, uitând să amintească de ceilalţi căzuţi, de-a lungul anilor în teatrele de operaţiuni; probabil că al său consilier «Google» atât i-a «dezvăluit».

Ieşenii trebuie să ştie că Guvernul României este reprezentat la Iaşi de o persoană pentru care indicaţiile de partid şi misiunea de «a rezolva alegerile» sunt mai importante decât orice misiune de a –i reprezenta pe ieşeni, inclusiv aceea de a cultiva memoria eroilor.

După ce ultimul prefect era un pericol public pe şosele şi în materie de consum de alcool, actualul joacă rolul unui prim-secretar agresiv şi necivilizat.

Pentru modul în care s-a făcut de râs prefectul Iaşului la Ziua Armatei, îi solicităm încă o dată demisia şi tragem un semnal de alarmă la adresa Guvernului să-l demită urgent pe prefectul Iaşului!” a declarat Alexandru Muraru, Vicepreşedinte PNL Iaşi

SURSA: Comunicat de presă PNL Iaşi

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)