MRU: «Diferenţa între Ponta şi Iohannis este de cinci puncte. Ponta arată ca un naufragiat, deasupra căruia se rotesc vulturii»

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat vineri la Iaşi că Moldova va face diferenţa la aceste alegeri şi că voturile din această parte a ţării vor fi decisive pentru Klaus Iohannis.

Ungureanu a spus într-o conferinţă de presă că a fost în ultimele zile în mai multe judeţe ale Moldovei şi că a constatat că spre deosebire de anul 2009, „Moldova arată ca votând dreapta”.

„În Moldova, susţinerea pentru Klaus Iohannis variază de la judeţ la judeţ. Urbanul mare se orientează către Iohannis, dar şi în oraşele de talie medie, precum Roman, Târgu Neamţ, Fălticeni sau Tecuci vom avea rezultate bune. Urbanul mic e împărţit. În rural sunt zone unde Iohannis e în frunte, dar sunt şi zone, găuri negre de sărăcie, unde votul este manipulat de PSD. Spre deosebire de 2009, Moldova arată ca votând dreapta, iar asta se va vedea şi mai pregnant în turul doi”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Reprezentantul ACL a mai precizat că s-a deplasat zilele trecute la Târgu Ocna în judeţul Bacău, în colegiul fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc şi că acolo oamenii spun că „în sfârşit se simt liberi”, în timp ce „social-democraţii sunt în derută”.

Ungureanu consideră că, diferenţa în sondaje între Ponta şi Iohannis se micşorează, el opinând că, pe ţară, distanţa între cei doi este de cinci procente.

„Ponta arată ca un naufragiat, asupra căruia se rotesc vulturii. Cei din preajma sa îl văd eşuat şi lipsit de credibilitate. E puţin probabil că după ce a promis protecţia baronilor locali din propriul partid, PSD să mai aibă încredere în el. Potentaţii locali au sperat că Ponta îi apără”, a spus Ungureanu.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “MRU: «Diferenţa între Ponta şi Iohannis este de cinci puncte. Ponta arată ca un naufragiat, deasupra căruia se rotesc vulturii»”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)