Adomniţei: Votul masiv al ieşenilor pentru Iohannis este un vot pentru autostradă

Liderul PNL Iaşi Cristian Adomniţei susţine că votul masiv al ieşenilor pentru Klaus Iohannis este un vot pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, în favoarea căreia s-a pronunţat Iohannis, Adomniţei cerând PSD să sprijine concret acest proiect.

Adomniţei a spus într-o conferinţă de presă că victoria lui Klaus Iohannis în judeţul Iaşi nu se datorează ACL, ci candidatului Iohannis, care a promis la Iaşi că va sprijini realizarea unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal.

„Votul masiv al ieşenilor pentru Klaus Iohannis este un vot pentru autostradă. De azi, sper ca românii să se unească în jurul unor proiecte mari”, a afirmat Adomniţei.

Liderul liberal ieşean i-a cerut premierului Victor Ponta să facă schimbări în masterplanul de transport şi să includă în document şi autostrada Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş.

„Deocamdată, masterplanul este un draft, însă documentul trimis deja la Bruxelles trebuie adoptat prin ordonanţă de urgenţă de către guvern, apoi treuie aprobat şi de Parlament. În câteva săptămâni, masterplanul trebuie aprobat de guvern. nu avem mult timp. Suntem în al doisprezecelea ceas”, a spus Adomniţei.

El a precizat că va iniţia un forum regional, la care va invita inclusiv reprezentanţi ai PSD, pentru obţinerea unui consens pe această temă.

„Oricât de nesuferit o să par, voi cere guvernului şi noului preşedinte ca acest proiect să fie demarat. Timpul e scurt, vorbim de câteva săptămâni, pentru că Uniunea Europeană nu ne aşteaptă. er guvernului, oricare ar fi el, să fac autostrada. O spun cu voce tare, să se audă la Bucureşti, pentru că Moldova are nevoie de autostradă pentru a ieşi din sărăcie”, a afirmat Cristian Adomniţei.

El a mai spus că îl aşteaptă şi pe liderul PSD Gheorghe Nichita să se alăture demersului său, cerându-i „să nu se teamă de partidul său”.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Adomniţei: Votul masiv al ieşenilor pentru Iohannis este un vot pentru autostradă”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)