Primăria Iaşi nu renunţă la obiceiul ultimilor doi ani: Fasole, vin şi ţuică de Ziua Naţională

După ceva ezitări, Gheorghe Nichita a decis să organizeze şi în acest manifestări de Ziua Naţională în Piaţa Unirii. Zilele trecute, cei din PSD Iaşi înclinau mai degrabă către bulevardul Independenţei, caz în care evenimentul ar fi trecut aproape neobservat.

Câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi oferite ieşenilor pe 1 decembrie, acţiunea organizată de primăria Iaşi urmând a se desfăşura în centrul municipiului imediat după manifestările oficiale din Piaţa Unirii.

Evenimentul va include discursuri ale oficialităţilor locale şi judeţene, depuneri de coroane de flori, dar şi o defilare a militarilor din Garnizoana Iaşi.

Tot în centrul oraşului este programat şi un concert de muzică populară, numele artiştilor nefiind deocamdată stabilite.

Imediat după manifestările oficiale, participanţii la eveniment vor putea servi fasole cu cârnaţi. În total vor fi pregătite câteva mii de porţii, mâncarea urmând a fi gătită la Cantina de Ajutor Social.

„Vom avea şi tradiţionala fasole cu cârnaţi. Vom oferi şi un pahar de vin sau un pahar de ţuică. Cei care ţin post vor putea servi doar fasole”, a declarat primarul Iaşiului Gheorghe Nichita.

Edilul ieşean nu a precizat bugetul alocat în acest an manifestărilor de Ziua Naţională şi nici dacă la evenimentul de la Iaşi va fi prezent vreun reprezentant al guvernului.

Anul trecut, la manifestările de la Iaşi, de Ziua Naţională, au participat câteva mii de ieşeni, primarul Gheorghe Nichita precizând la acea vreme că „de când a venit Ponta la Palatul Victoria, 1 decembrie este sărbătorit cu fast la Iaşi, întrucât nu i se pun piedici de la guvern”.

Administratie, Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)