A fost lansată petiţia online «Autostradă pentru Moldova». În 24 de ore, petiţia a adunat deja 520 de semnături

«Proiectul Autostrăzii Moldova – Transilvania trebuie asumat de întreaga comunitate din Moldova şi trebuie să transceadă orice partizanat sau dispute politice.

Această petiţie îşi propune să dea glas, în cel de-al doisprezecelea ceas, celor aproape 4 milioane de cetățeni români condamnaţi astăzi la izolare. Este un semnal de alarmă către Guvern şi Parlament pentru reintroducerea de urgenţă a autostrăzii Moldova - Transilvania (Târgu-Mureş - Ditrău - Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni) în Master Planul General de Transport (MPGT) al României.

În momentul actual, autostrada Moldova – Transilvania NU se regăseşte în Master Planul General de Transport al României al cărui proiect a fost deja prezentat public.

În următoarele câteva săptămâni, Guvernul va trebui să aprobe, prin Ordonanţă de Urgenţă, varianta finală a MPGT care va fi transmisă Comisiei Europene. Apoi, Ordonanţa de Urgenţă va pleca la Parlament spre aprobare, în forma propusă de Guvern sau în una amendată de către acesta.

De aceea, este imperios necesar ca măcar acum proiectul Autostrăzii Moldova – Transilvania să fie introdus în documentul strategic în baza căruia România va primi de la Uniunea Europeană finanţare nerambursabilă pentru proiectele de infrastructură în exerciţiul financiar 2014-2020.

În condiţiile în care Moldova este cea mai subdezvoltată regiune a României, cu un PIB pe cap de locuitor cu aproximativ 40% mai mic decât media naţională, proiectul autostrăzii Moldova-Transilvania este fundamental important pentru regiunea de Nord-Est a României. Creşterea bunăstării, atragerea investitorilor şi crearea de noi locuri de muncă sunt indisolubil legate de realizarea autostrăzii care să lege regiunea noastră de Vestul României şi de Europa.

Totodată, autostrada Moldova – Transilvania este de o importanţă capitală în vederea apropierii Republicii Moldova de Europa şi un factor determinant în procesul integrării acesteia în Uniunea Europeană.

Autostrada pentru Moldova înseamnă, în fond, soluţia de dezvoltare durabilă şi sustenabilă a regiunii noastre şi cea mai realistă şansă pentru locuitorii acesteia de a avea acces la locuri de muncă, prosperitate şi o viaţă la standarde europene!

În speranţa că, împreună, vom reuşi să facem ca acest proiect să devină realitate şi să transmitem, în timp util Guvernului României rezoluţia “Autostradă pentru Moldova”, vă rugăm să semnaţi această petiţie şi să o distribuiţi mai departe!

SURSA: Grupul de iniţiativă “Autostradă pentru Moldova”

Puteti semna petitia AICI

Diverse

Comentarii

4 comentarii to “A fost lansată petiţia online «Autostradă pentru Moldova». În 24 de ore, petiţia a adunat deja 520 de semnături”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)