Comentariu Cosmin Paşca (Ziarul de Iaşi): Parlamentarii din Moldova trebuie să găsească o formulă de protest pentru bătaia de joc la care e supusă regiunea

Duminică, 21 de decembrie, se împlinesc 25 de ani de când bucureştenii s-au alăturat protestelor de la Timişoara şi au schimbat soarta Revoluţiei. În aceeaşi zi, Klaus Iohannis, ales preşedinte prin presiunea străzii şi cozile diasporei, va depune jurământul în faţa legislativului. Tot atunci, cele două Camere sunt chemate să adopte bugetul pe 2015. Dacă au un minim de responsabilitate, toţi parlamentarii din Moldova trebuie să găsească o formulă de protest pentru bătaia de joc la care e supusă regiunea pe care o reprezintă. Să lase interpelările, bocete formale care ajung la coşurile ministerelor, şi să le arate degetul celor din guvern – care oricum nu-s de prin Moldova.

Dacă nu, urmează 24 de ianuarie, când societatea civilă de prin aste părţi ar trebui să se mobilizeze. Ultimii 25 de ani ne-au demonstrat că marile victorii se obţin în stradă.

Citeste comentariul lui Cosmin Pasca in Ziarul de Iasi

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)