An negru pentru Nichita. A avut o prestaţie lamentabilă ca primar, iar PSD Iaşi a luat-o la vale

N-a fost un an deloc bun pentru Gheorghe Nichita. Orice comparaţie cu alte oraşe (Sibiu, Cluj sau Braşov) este pierdere de timp, Iaşul rămânând mult în urmă. Iar decalajul faţă de oraşele amintite tot creşte. Câte investiţii a atras Nichita la Iaşi? Care este proiectul său major pentru Iaşi? Cu lozinci gen «Eu sunt voievodul Moldovei» şi «Merităm să fim capitala regională» Iaşul nu va progresa nici măcar un milimetru.

Oraşul nu va merge în sus, ci se va scălda în mediocritate. Nimic nu vine de-a gata. E nevoie de viziune, seriozitate şi muncă. Ce vedem? Un oraş sărăcit în care până şi iarba creşte mai greu.

Până şi şansa proiectelor europene a fost irosită. Pasajul din Fundaţie a fost finalizat după 5 amânări succesive, iar pietonalul arată ca o uliţă părăsită.

Din punct de vedere politic, pentru Nichita a fost un an catastrofal. PSD a luat 35 la sută la europene în municipiu, iar rezultatul de la prezidenţiale a reprezentat o surpriză până şi pentru adversarii săi politici. PSD Iaşi a pierdut în premieră judeţul la alegerile prezidenţiale, deşi Nichita era sigur că Ponta va câştiga detaşat turul doi.

Posibil ca nici acum Nichita să nu înţeleagă de ce Victor Ponta a scos pe municipiu doar 39 la sută în turul doi. Iar dacă n-ar fi fost pomenile electorale, scorul ar fi fost încă şi mai prost.

În schimb, PSD-ul lui Nichita a câştigat detaşat bătălia cu opoziţia la capitolul traseişti. Peste 20 de edili din judeţ au trecut la PSD, iar câţiva consilierii locali cu interese în afaceri sau în a-şi menţine funcţiile au sărit rapid în barca social-democrată. Traseiştii n-au adus nimic la zestrea PSD, mai mulţi oameni din conducerea filialei fiind nemulţumiţi că sunt aduşi oameni care la prima adiere de vânt vor pleca de unde au venit.

Şeful PSD Iaşi intră în 2015 cu adevărate ghiulele atârnate la picior. În scurt timp, s-ar mai putea adăuga una: parcarea subterană din faţa Teatrului, prin distrugerea parcului din zonă.

Dacă îşi menţine încăpăţânarea de a începe proiectul, Gheorghe Nichita riscă. În plus, ponoasele le va trage şi PSD.

Administratie, Politica

Comentarii

3 comentarii to “An negru pentru Nichita. A avut o prestaţie lamentabilă ca primar, iar PSD Iaşi a luat-o la vale”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)