PNL Iaşi: «Primarii liberali primesc a noua parte din suma alocată judeţului pentru investiţii, restul mergând către edilii PSD. Ticăloşiile se vor întoarce împotriva PSD»

«Încercarea PSD de a cumpăra primari prin oferire de sume discreţionare de bani de la bugetul de stat continuă într-un ritm susţinut. Practic, pentru anul 2015, din suma de aprox. 500 miliarde de lei vechi alocată pentru finanţarea obiectivelor investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aproximativ 430 mld. lei au fost alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în mod direct unităţilor administrativ teritoriale din Judeţul Iaşi, restul de aprox. 70 de mld. urmând a fi repartizaţi de către plenul Consiliului Judeţean Iaşi, în funcţie de priorităţile de investiţii ale comunelor.

Din suma alocată direct de către MDRAP (430 mld. lei vechi), primăriile conduse de primari PNL vor primi aproximativ 50 miliarde lei vechi. Astfel, doar două comune conduse de primari liberali vor primi bani de la MDRAP, iar restul vor avea 0 lei pentru a-şi continua investiţiile atât de urgente sau pentru a demara altele noi.

„PSD este cel mai mare duşman al corectitudinii şi transparenţei cheltuirii banului public. Ieşenii din judeţ care trăiesc în comune cu primari PNL sau de altă culoare politică sunt condamnaţi de PSD la subdezvoltare, izolare şi sărăcie. Este profund nedemocratic şi iraţional să aloci doar 50 miliarde de lei vechi primarilor din opoziţie, dintr-un total de 430 miliarde lei vechi care a fost repartizat Judeţului Iaşi direct de către MDRAP. Miza principală este aceea de a discrimina la modul cel mai josnic primarii opoziţiei pentru ca aceştia să sufere şi în acest fel să piardă alegerile din 2016 din cauza „lipsei de rezultate”, pedepsiţi fiind de alegători. Aşa cum s-a întâmplat cu toate ticăloşiile petrecute pe parcursul anului 2014 şi în preajma alegerilor prezidenţiale (ordonanţa traseiştilor, cumpărarea primarilor cu fonduri publice, campania electorală mizerabilă etc.), care nu au contat în faţa valului anti-PSD, la fel se va întâmpla şi în 2016. Toate aceste ticăloşii se vor întoarce împotriva PSD, a dlui Ponta, a dlui Dragnea şi a celorlalţi nomenclaturişti” a declarat Cristian Adomniţei, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

SURSA: Comunicat PNL Iaşi

Administratie, Politica

Comentarii

Un comentariu to “PNL Iaşi: «Primarii liberali primesc a noua parte din suma alocată judeţului pentru investiţii, restul mergând către edilii PSD. Ticăloşiile se vor întoarce împotriva PSD»”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)