Citiţi şi vă minunaţi. Ministrul Ioan Rus: «Autostrada Iaşi-Tg Mureş este prioritară. Sper să fie gata până în 2018»

După ce iniţial, autostrada Iaşi-Tg Mureş n-a fost prinsă în Masterplanul General de Transport, acum ministrul Transporturilor Ioan Rus spune că lucrarea ar putea fi gata până în 2018.

«Autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş este absolut prioritară. În măsura în care refacerea studiului de fezabilitate se va finaliza extrem de rapid sau se vor finaliza secţiuni, avem prioritate zero pentru începerea lucrărilor. Le vom scoate la licitaţie în aşa fel încât cel care va începe să şi proiecteze, să şi execute cât mai rapid cu putinţă şi vom împărţi pe tronsoane, şi aşa mai departe, ca să fie mai multe firme implicate, astfel încât să grăbim termenul de finalizare a acestei lucrări.
Orizontul propus de noi este 2018 şi pentru Sibiu-Piteşti şi pentru Iaşi-Târgu Mureş. Este un orizont optimist, dată fiind complexitatea lucrărilor, dar să vedem. În măsura în care o să reuşim să facem lucrarea pe tronsoane şi o să putem implica mai multe companii în finalizarea lucrărilor, eu sper să reuşim ca, până în 2018, să avem legături între Moldova şi Transilvania şi între sudul României şi Transilvania», susţine ministrul Rus într-un interviu pentru Agerpres.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)