Sondaj din zona vechiului PDL: Adomniţei stă mai bine ca MRU pe municipiul Iaşi. Nichita poate fi lejer bătut de un candidat valabil al PNL

Viorel Baciu, fost membru al Forţei Civice, un apropiat al lui Dragomir Tomaşeschi, a finalizat un sondaj de opinie realizat pe municipiul Iaşi. Dupa marea fuziune pe dreapta, Baciu a devenit membru PNL.

Pentru primărie, din zona PNL au fost măsurate mai multe persoane, iar din acest motiv voturile pe dreapta s-au fragmentat. În sondaj nu există întrebare separată în care să fie prinşi Nichita de la PSD şi un candidat PNL.

Chiar şi în condiţiile unei fragmentări excesive pe dreapta, lucru ce nu se va întâmpla la alegeri, Nichita are serioase motive de îngrijorare. Actualul primar abia adună 30.3%, el fiind urmat de Cristian Adomniţei (PNL) 21.6%. Urmează MRU, tot de la PNL, cu 13.4. Alţi candidaţi din zona PNL adună şi ei încă 8 procente. În total, oamenii din PNL prinşi în sondajul pentru primărie adună 43 la sută.

Un candidat puternic al PNL ce ar reuşi să strângă toate aceste voturi l-ar bate pe Gheorghe Nichita. Interesant, 21% din cei intervievaţi nu sunt decişi cu cine să voteze la primărie.

La partide, PNL e în frunte, cu 36%, urmat de PSD 28% şi PMP 4%. Un ieşean din patru spune că ar merge la vot, dar nu e încă hotărât cu cine să voteze.

Politica, Sondaje

Comentarii

Un comentariu to “Sondaj din zona vechiului PDL: Adomniţei stă mai bine ca MRU pe municipiul Iaşi. Nichita poate fi lejer bătut de un candidat valabil al PNL”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)