UNPR dă din coate la Iaşi şi am putea asista la o răcire a relaţiilor cu PSD. Ce s-ar putea întâmpla la locale

Uneperiştii ieşeni se organizează fără prea mare tam-tam, pregătind alegerile locale din 2016. Lideri din cadrul filialei au spus în repetate rânduri că UNPR va merge singur la locale, fără a mai fi remorca PSD. Weekendul trecut, liderul UNPR Gheorghe Emacu afirma că ţinta organizaţiei este 10-12 la sută pe judeţ la localele din 2016. Pragul poate fi atins doar dacă UNPR ia structuri de la PSD, lucru greu de crezut că se va întâmpla la Iaşi.

Liderii organizaţiei spun că UNPR are deja filiale în toate comunele din judeţ şi că s-a trecut la etapa a doua, respectiv consolidarea acestora.

Câte voturi va lua UNPR şi de unde? Cel mai mult de suferit vor avea pesediştii, iar din acest punct de vedere am putea asista la o tensionare a relaţiilor între cele două partide.

Anul trecut, PSD a obţinut la europarlamentare 37 la sută pe judeţ şi 35 pe municipiu. La prezidenţiale, in primul tur, scorul a fost ceva mai bun la nivelul judeţului, dar mai slab în municipiul Iaşi.

Toate aceste procente au fost obţinute şi cu sprijinul UNPR. Dacă uneperiştii iau să zicem 5-6 la sută pe judeţul Iaşi, PSD s-ar duce către 33 la sută pe judeţ şi 30 pe municipiu. Dacă şi PC merge singur la locale, iar partidul lui Geoană se va înregistra oficial în următorul an, atunci PSD Iaşi va avea la Iaşi o mare problemă. Va conta fiecare vot, pentru majorităţile din CJ, dar şi din Consiliul Local.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “UNPR dă din coate la Iaşi şi am putea asista la o răcire a relaţiilor cu PSD. Ce s-ar putea întâmpla la locale”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)