Dumitru Oprea: Ministrul Sănătăţii să nu mai amâne actualizarea listei de preţuri la medicamente

Senatorul PNL Dumitru Oprea consideră că Ministerul Sănătăţii nu mai trebuie să amâne actualizarea listei de preţuri la medicamente, având în vedere diferenţele atât de mari suportate de prea mult timp de către populaţie şi sistemul medical.

Într-un document adresat Ministrului Nicolae Bănicioiu, luni, 9 martie 2015, parlamentarul ieşean s-a referit la problema preţurilor cu mult mai mari la medicamente, comparativ cu cele practice pe piaţa europeană.

Dumitru Oprea a evidenţiat lipsa de preocupare a executivului, care nu a avut timp, de mai bine de un an, să actualizeze lista. Mai mult, la ultima şedinţă de guvern, domnul Bănicioiu nu a lăsat impresia că ar fi hotărât să aplice legea cât mai curând, nefiind convins că, până la mijlocul lunii aprilie, lista cu noile preţuri ar putea fi aplicată.

În consecinţă, senatorul liberal i-a solicitat Ministrului Sănătăţii să precizeze care este data când va face publică lista cu noile preţuri, iar în situaţia în care nu va reuşi dacă îşi va depune mandatul. Totodată, reprezentanţii ministerului trebuie să transmită programele de prevenire şi tratare a bolilor care se vor finanţa din banii economisiţi prin aplicarea legii privinţa preţul medicamentelor.

Uncategorized

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)