Deputatul Movilă îi scrie ministrului Sănătăţii în cazul Brăilean

Cazul morţii profesorului Tiberiu Brăilean ajunge pe masa ministrului Sănătăţii, Nicu Bănicioiu. Deputatul PMP Petru Movilă a trimis o adresă către minister, în care îi explică lui Nicu Bănicioiu cele întâmplate la Iaşi, cerând totodată o analiză în acest caz.

«In perioada 5 – 10 martie 2015, mass-media locala si nationala a prezentat diferite aspecte legate de cazul pacientului Tiberiu Brailean – profesor universitar la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iasi. Acesta a  ajuns in dimineata zilei de 4 martie in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf.Spiridon Iasi dupa ce a fost adus cu ambulanta de la Spitalul Clinic Parhon Iasi. Pacientul a suferit in scurt timp de la prezentare un stop cardiorespirator resuscitat  in Unitatea Primire Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon, fiind internat postresuscitare in ATI – Clinica de Cardiologie. Starea extrem de critica de la inceput a  fost agravata de multiple complicatii, iar evolutia a fost nefavorabila, acesta decedand duminica, 8 martie, in jurul orei 9.00.

Deoarece planeaza mai multe semne de intrebare, in primul rand din partea familiei, dar si a opiniei publice si a unor cadre medicale, asupra abordarii medicale, in intevalul orar 00.30, atunci cand a sosit ambulanta la pacient, si 7.30, consider necesara o analiza medicala a abordarii acestui pacient si a modului in care aceasta a influentat evolutia ulterioara», se arata in documentul deputatului iesean trimis Ministerului Sanatatii.

Pe de altă parte, conducerea DSP Iaşi a demarat o anchetă în cazul decesului lui Tiberiu Brăilean, existând suspiciuni că nu s-au respectat protocoalele privind transferul bolnavului de la o unitate medicală la alta.

Politica, Sanatate

Comentarii

2 comentarii to “Deputatul Movilă îi scrie ministrului Sănătăţii în cazul Brăilean”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)