Gabriel Grigore: Despre (in?)activitatea lui Johannis…

«Aprecierile din spațiul public privind (non)activitatea actualului președinte țin de subiectivismele sau interesele celor ce se pronunță, lucru firesc până la un anumit punct. Cred că cele mai multe “dezamăgiri” ale celor ce se exprimă public țin de mai mulți factori, fiind vorba fie de necunoașterea Constituției, fie de interese de un anumit tip, fie de frustrările politice. Și apropos de aceste frustrări, personal sunt adeptul debarcării cât mai rapide a garniturii Ponta, măcar pentru motivul lipsei de viziune de orice fel cu privire la evoluția României, dacă nu datorită nenumăratelor cazuri de corupție ce au zdruncinat acest guvern în frunte cu primul-ministru. Și să nu uităm că, indiferent de dorințele sale politice, președintele Johannis, încorsetat pe de o parte de prevederile Constituției, iar pe de alta de majoritatea USL 2.0 din parlament nu are decât două ieșiri:
– “soluția imorală” adoptată de Traian Băsescu, căreia i se opune însă, bănuiesc, felul de a gândi al actualului președinte („Decât să fiu mârlan, mai bine pierd”);
– cooperarea instituțională cu acest guvern până la căderea lui din diverse cauze sau până la noi alegeri parlamentare (anticipate sau nu).

Oricum, situația politică de astăzi e una extrem de confuză, având un parlament creat pe o structură, componență (și cred că și mentalitate de tip) USL care ar trebui să genereze o soluție politică anti (sau măcar non)-USL. Iar rezolvarea acestei situații aproape imposibile din punct de vedere logic și faptic este aruncată, din neștiință sau rea-credință, în spinarea actualului președinte deși responsabilii sunt cu totul alții.

Nu susțin că actualul președinte nu a făcut sau nu va face pe viitor greșeli. Dar că nu a făcut nimic (așa cum s-a tot repetat în luna pe care am analizat-o) nu se poate spune. Iar asta e pe cifre, nu pe vorbe».

• Citeste intreg textul pe blogul lui Gabriel Grigore

Politica

Comentarii

6 comentarii to “Gabriel Grigore: Despre (in?)activitatea lui Johannis…”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)