Nicoleta Hriţcu (Cuptorul Moldovencei): «Concurenţa este mare, iar dacă nu ţinem ştacheta sus, nu vom mai fi atât de căutaţi. Omul vine să cumpere ceva proaspăt, făcut ca acasă»

Plăcinte, prăjituri de casă şi torturi, acestea sunt produsele cu care se pot lăuda cei de la Cuptorul Moldovencei. Ingrediente: 13 angajaţi fideli şi pricepuţi, materii prime de calitate şi seriozitate pentru realizarea fiecărui produs în parte.

Nicoleta Hriţcu, cea care a deschis afacerea, spune că are angajaţi pricepuţi şi recunoaşte că fără ei, cu greu ar fi ajuns aici.

„Sigur că eu am avut iniţiativa, dar munca o faci cu oamenii. Le sunt recunoscătoare. Trebuie să fii atent cu ei. Recunosc, am dat şi penalizări, dar nu foarte multe. Am avut noroc de angajaţi cu bun-simţ. Au mai şi plecat, fluctuaţie ca peste tot, dar unii s-au întors, ceea ce este îmbucurător”, afirmă Nicoleta Hriţcu.

Cuptorul Moldovencei produce cam de toate, mai puţin pâine.

„Avem deja un segment de clienţi fideli, care vin şi cumpără regulat de la noi. Ei ştiu că mergem pe calitate şi că avem preţuri bune, comparabile cu cele de pe piaţă, deşi folosim materii prime superioare, care costă mult. Concurenţa este mare, iar dacă nu ţinem ştacheta sus, nu vom mai fi atât de căutaţi. Omul vine să cumpere ceva proaspăt, făcut ca acasă”, afirmă Nicoleta Hriţcu.

Ea spune că ştie toate reţetele de laborator şi că nu se fereşte să le mai dea o mână de ajutor propriilor angajaţi.

„Suntem în etapa de consolidare pe piaţă, iar timp de un an asta vom face. Apoi ne vom gândi şi la extindere, la achiziţionarea unor linii noi”, spune Hriţcu.

Dacă intri la Cuptorul Moldovencei cu greu poţi ieşi fără să cumperi ceva: plăcinte, prăjituri de casă, cornuleţe, biscuiţi cu zahăr brun şi torturi de toate felurile.

„La torturi putem face aproape orice. Preţul este de 60-70 de lei kilogramul, iar dacă vorbim de figurine ajunge la 100 de lei. Un tort frumos şi gustos îl realizezi în 48 de ore. Faci blaturile, crema, apoi trebuie să se răcească. Dacă grăbeşti lucrurile, iese moale, nu are stabilitate”, a spus Hriţcu.

Ea afirmă că torturile pe comandă sunt livrate în două zile, însă dacă e vorba de o comandă făcută înainte de ora 12.00, aceasta poate fi onorată şi a doua zi după-amiază.

Care a fost cel mai reuşit tort? Unul având o temă marină, cu corali, scoici şi peşti. Sută la sută coloranţi naturali”.

NICOLETA HRIŢCU

Profilul consumatorului la Cuptorul Moldovencei: educat, cu studii peste medie şi cu venituri medii spre mari.

Dacă ar fi să o ia de la capăt, ar face acelaşi lucru? Da, spune pe un ton hotărât Nicoleta Hriţcu. Vestea bună pentru clienţii Cuptorului Moldovencei e că Nicoleta rămâne încăpăţânată în ceea ce priveşte reţetele folosite.

„Nu schimb nimic, merg pe acelaşi drum. Materie primă de calitate înseamnă pe de o parte costuri mari, dar şi clienţi mulţumiţi. Trebuie să avem grijă cu toţii ce mâncăm. Iar eu le mai spun clienţilor mei: «Aveţi grijă, cu măsură»”, a precizat Nicoleta Hriţcu.

• Cuptorul Moldovencei, Păcurari, vizavi de piaţă.

• Program zilnic 8-20, inclusiv sâmbătă şi duminică.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)