Organizatorii FILIT: Am primit oferte clare să mutăm festivalul la Bucureşti sau în oraşe din Ardeal

Florin Lăzărescu şi Corina Bernic, doi dintre cei care se ocupă de FILIT, au spus aseară la TeleM în emisiunea Linia Întâi că au primit deja oferte pentru mutarea FILIT la Bucureşti sau în diverse oraşe din Ardeal, unde există deschidere totală din partea autorităţilor.

M-a sunat Ada Solomon de la Hi Film şi mi-a zis că «FILIT trebuie să continue, fac eu rost de bani, dar îl mutăm din Iaşi». Ada Solomon lucrează la cel mai înalt nivel în lumea filmului, la Cannes, la Berlin şi mi-a zis că «mă implic serios să facem FILIT-ul, nu poate să moară, fac eu rost de bani dar îl mutăm din Iaşi»”, a afirmat scriitorul Florin Lăzărescu.

Corina Bernic a spus la rându-i că există oferte de la două oraşe din Ardeal pentru transferul FILIT.

Cei doi au spus că speră să nu se ajungă aici şi că FILIT va rămâne totuşi la Iaşi.

Florin Lăzărescu a mai dezvăluit că Dan Lungu nu a luat nici un ban pentru FILIT, la fel şi alţi oameni din staff-ul de organizare, el precizând că la MLR au muncit oamenii cu pasiune, chiar dacă leafa unora este de numai 800 de lei.

„Am muncit pur şi simplu din convingere, am apelat la toate relaţiile noastre din străinătate să iasă o treabă grozavă. Şi cu ce ne-am ales? Am fost făcuţi hoţi, ameninţaţi cu DNA-ul. Pentru asta să muncim? Să ne ameninţe cu DNA-ul. Nu este deloc comod să auzi prietenii glumind «nu v-a luat încă DNA-ul?»”, a declarat Florin Lăzărescu.

Cultura

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)