Ultima preocupare a PSD Iaşi: debarcarea definitivă a lui Adomniţei de la şefia CJ

După ce a omorât FILIT-ului, PSD se ţine de manevre politice. PSD Iaşi pregăteşte în mare secret o adevărată lovitură politică: debarcarea definitivă a lui Cristian Adomniţei din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, în baza unor foarte recente modificări legislative, scrie Ziarul de Iaşi.

De câteva zile este studiată Legea administraţiei publice şi legislaţia aferentă acesteia, unde se pare că a fost găsită o cale legală pentru revocarea din funcţie a unui şef de CJ în situaţia lui Adomniţei.

„Eliberarea din funcţie a preşedintelui consiliului judeţean se face cu votul secret a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea motivată a cel puţin unei treimi din numărul acestora”, se arată la art. 101, alin. (3) al Legii administraţiei, modificată de Legea 115/2001. Întrebat despre şansele teoretice ale unui astfel de demers, prefectul Dan Cârlan a oferit un răspuns evaziv. Confuzia este întreţinută şi de încetarea de drept a suspendării lui Adomniţei, ordinul fiind emis ieri de către prefect, şi care a intrat în vigoare începând de azi

Surse politice au declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că social-democraţii discută intens în aceste zile despre iniţierea proiectului de hotărâre prin care Adomniţei să îşi piardă mandatul definitiv.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)