MARŞUL UNIRII: 1.000 de tineri basarabeni au trecut Prutul la Ungheni, refăcând Podurile de Flori

Aproximativ 1.000 de tineri din Republica Moldova au trecut Prutul azi pe podul feroviar de la Ungheni, refăcând simbolic “Podurile de Flori”. Ei au fost aşteptaţi cu flori şi colaci de români din mai multe judeţe ale ţării.

Tinerii – aproximativ o mie – au ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei cu România de la Ungheni, după ce au pornit, în 5 iulie, din Chişinău spre Bucureşti, după Marea Adunare Naţională. Ei au mers pe jos într-o încercare de a reface “Marşul lui Ştefan cel Mare”.

Mai multe organizaţii care sprijină Unirea au pus la dispoziţia ieşenilor care au dorit să participe la refacerea simbolică a “Podurilor de Flori” transport gratuit până la punctul de trecere a frontierei şi înapoi.

Astfel, acolo s-au adunat mii de persoane din mai multe judeţe ale ţării, precum Botoşani, Vaslui, Iaşi, dar şi Alba şi Harghita, care i-au întâmpinat pe tinerii ce au trecut Prutul cu flori şi colaci.

Aceştia au scandat pentru Unire şi pentru desfiinţarea “hotarului de la Prut”, manifestările continuând cu o serie de evenimente artistice organizate pe o scenă improvizată.

În cursul serii, tinerii au ajuns în Iaşi, mărşăluind pe mai multe străzi din oraş.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)