Afacerile nu se fac pe facebook şi nici cu 2-3 telefoane. E nevoie urgentă de infrastructură, ca oamenii să ajungă rapid în orice colţ al ţării

România se sufocă. Şi la propriu şi la figurat. Orice drum mai lung de 200 de kilometri e un chin. Autostrăzi nu, căi ferate rapide nu. Nimic nu se face bătând din palme. Nu-i poţi reproşa lui Ponta ce nu s-a făcut în 25 de ani, dar îi poţi arăta obrazul că în mandatul său n-a început nici un proiect major de infrastructură.

Dacă tot guvernul PSD se laudă că a depăşit criza, iar creşterea economică a revenit în limitele aşteptate (plus 4 la sută), guvernul ar trebui să se gândească nu doar la alegeri, ci şi la România in ansamblu.

Iar România arată rău, cu oameni care se chinuie. Economia creşte nu datorită lui Ponta, ci pentru ca românii muncesc mai mult, iar cei care au afaceri aproape îşi dau duhul pentru a prinde noi contracte. Există întreprinzători care nu-şi iau concediu vara asta, pentru a pune la punct planul pentru toamnă, dar mai ales pentru a nu irosi vremea.

România încă arată rău, iar Moldova e uitată de lume. Iaşul spre exemplu nu are legătură cu vestul ţării, iar drumul spre Cluj, Oradea sau Timişoara e un chin. Cu trenul e aproape imposibil, iar cu maşina nu faci mai puţin de 10 ore până la graniţă.

România se va dezvolta rapid atunci când vei ajunge de la Iaşi la Oradea în 4-5 ore, iar de la Timişoara la Constanţa în cel mult 6 ore. Ca să nu punem la socoteală că o linie CFR rapidă ar putea scurta timpul si la 3 ore, chiar dacă vorbim de 600 de kilometri.

Afacerile nu se fac pe facebook şi nici dacă dai 2-3 telefoane. E nevoie de infrastructură, ca să poţi ajunge rapid în orice colţ al ţării, dar mai ales pentru a-ţi duce marfa. Aş vrea să văd un guvern care să-şi propună lucruri puţine, dar să rămână ceva consistent în urma sa. Altfel, ne amăgim că poate cândva o vom duce mult mai bine, când bunăstarea ar putea veni într-un timp rezonabil.

Afaceri, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)